Preşedintele era atent pe 25 ianuarie: "Toate partidele fără excepţie se fac că uită de votul pe care românii l-au dat în noiembrie 2009, însă nu ezită să spună că ascultă vocea poporului. Eu nu aş crede pe niciunul din ei atât timp cât nu respectă acum un vot dat de români în proporţie de peste 80%." Pe 9 februarie, nu mai era atent: "iar acest lucru se referă la votul poporului din noiembrie 2009, într-un referendum în care 83% din români au votat pentru Parlament unicameral şi pentru 300 de parlamentari şi nu pot să nu observ demagogia".
Voturi în 2009 pentru unicameral: 77,7%... din cei 50,9% care au venit la vot... adică 39,5%.
Voturi în 2009 pt. reducerea parlamentului la trei sute: 88,8% ... din cei 50,9% ... adică 45,1%.
Idem C.A. : "Daca USL a convins intre 55-60% dintre cetateni ca este o organizatie de incredere care merita sa fie aleasa drept alternativa, ce rost are sa schimbe macazul? Tehnic, nu se justifica"
Scorul USL se calculează ca procent din cei care spun în sondaj că vin la vot. Dacă luăm toată populaţia cu drept de vot ca termen de referinţă, e vorba de 30-35% dintre "cetăţeni". Detalii aici.
Deşi pentru politicieni sunt practic irelevanţi, cei care nu votează sau care nu au o opinie politică definită sunt şi ei cetăţeni (,) români, şi trebuie luaţi în calcul. Din toate punctele de vedere. Pentru că, atunci când te aştepţi mai puţin, votează. Sau se fac auziţi.
Cine nu voteaza, nu conteaza. Altfel, vindem pielea ursului din padure... :)
RăspundețiȘtergere