Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 aprilie 2012

Frank Herbert şi politica românească

Conform Dune:

Frank Herbert despre MRU: "Speranţa înnourează observaţia".

Frank Herbert despre Alianţa DA: "Un drum urmat cu precizie până la capătul său duce în mod precis nicăieri."

Frank Herbert despre UDMR: "Ceea ce se predă conduce... salcia se predă vântului şi prosperă, până când într-o zi devine mai multe sălcii, care alcătuiesc un zid împotriva vântului."

Frank Herbert despre tacticile lui Traian Băsescu: "Un om se mişcă rapid în apărare şi încet în atac. Singurul scop al atacului este de a păcăli adversarul şi a-l face să păşească greşit, ceea ce creează premizele atacului fatal."

Frank Herbert despre alegerile parlamentare din 2012: "Dacă eşti în vârful muntelui, nu vezi muntele."

Frank Herbert despre scăderea încrederii în Traian Băsescu post-2009: "Mărirea este o condiţie tranzitorie. Nu este niciodată persistentă. Depinde în mare parte de capacitatea omenirii de a-şi folosi imaginaţia pentru a crea mituri. Persoana care experimentează mărirea trebuie să simtă mitul în care se află. Trebuie să reflecteze asupra lucrurilor care sunt proiectate asupra sa. Şi trebuie să fie sardonic. Asta îl opreşte de la a avea prea multă încredere în propriile sale dorinţe. Fiind sardonic, se poate mişca în propriul său sine."

Frank Herbert despre USL: "Trebuie să învăţăm din atitudinea cuţitului. Cuţitul taie ce este incomplet după care spune: << Acum este complet. Pentru că aici se termină. >>"

Frank Herbert despre şansele PPDD sau UDMR de a ajunge la guvernare după alegeri: "Fii pregătit să apreciezi ce întâlneşti."

Frank Herbert despre traseism: "Ce dispreţuieşti? Prin acest lucru vei fi cunoscut."

Frank Herbert despre primirea traseiştilor: "A accepta un pic de moarte este mai rău decât a accepta moartea."


Frank Herbert despre sondajele de opinie: "Ştiinţa este compusă din multe lucruri care devin evidente după ce sunt explicate."

Frank Herbert despre bloggeri: "A opri un om de la a face o greşeală este acelaşi lucru cu a-i oferi paradisul."

Frank Herbert despre dezbaterea privind Roşia Montana: "Conceptul de progres este un scut care ne protejează de fricile viitorului."


Frank Herbert despre alegerile interne din PDL de acum un an: "Navigatorii Ghildei, care aveau darul unei cunoaşteri limitate a viitorului, au luat decizia fatală: au ales întotdeauna drumul limpede şi sigur care duce în jos, spre stagnare."

Frank Herbert despre implicarea religiei/bisericii/preoţilor în alegeri: "Când religia şi politica călătoresc în aceeaşi căruţă, pasagerii cred că nimic nu le poate sta în cale. Viteza creşte din ce în ce mai mult. Pasagerii ignoră să se mai gândească la obstacole şi uită că o prăpastia nu apare până e prea târziu."
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog