Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 ianuarie 2013

Alegeri parţiale în Colegiul 8, Senat, Bucureşti - consideraţii preliminare

Din cei 12 candidaţi ARD la Senat în Bucureşti, Iulian Crăciun a avut al 10-lea rezultat, cu 17,35% din voturi, terminând cu aproape 3 procente sub media ARD în Capitală.

Din cei 5 candidaţi ARD-dar-nu-PDL la Senat în Bucureşti, Iulian Crăciun a obţinut al patrulea rezultat.

În contextul în care candidatul Dan Voiculescu era vulnerabil, poate chiar cel mai vulnerabil candidat al USL din oraş, strategia de a utiliza imaginea lui Iulian Crăciun în campanie nu a funcţionat.


Singurul mod în care se poate justifica o astfel de candidatură repetată este dacă se doreşte ca Iulian Crăciun să reprezinte o figură importantă pentru FC în continuare.

Într-un sens asemănător putea fi citită intenţia lui Mihail Neamţu de a candida. Liderul NR ar fi câştigat ceva notorietate şi în mod sigur experienţă. Poate exersa un set de mesaje sau altul, ca un fel de mic test pentru viitor. De pierdut nu prea avea ce să piardă, chiar şi în cazul unei înfrângeri. În spiritul unităţii, a decis să renunţe.

PDL va rata oportunitatea. Moartea unui partid e înceată, nu se petrece brusc precum moartea unui om. Eventual se va arunca în gol un reformist sau o reformistă, cu organizaţia locală PDL instruită să facă non-combat, aşa, ca o mică pălmuţă înainte de congres. O tactică mai inteligentă ar fi să fie aruncat(ă) în gol o persoană din tabăra Udrea-Falcă de către tabăra Blaga. Dacă nu există energie la fruntea PDL nici măcar pentru aşa ceva, se va susţine candidatura lui Iulian Crăciun.

USL ar trebui să depună eforturi serioase ca să piardă.

PPDD va face show, confirmându-şi rolul de opoziţie vioaie. Vine DD!

13 comentarii:

  1. poate detaliezi un pic "Din cei 12 candidaţi ARD la Senat, Iulian Crăciun a avut al 10-lea rezultat, cu 17,35% din voturi, terminând cu aproape 3 procente sub media ARD."
    nu de altceva, dar cred ca ARD a avut cate un candidat in fiecare colegiu (> 12).
    De asemenea 17,35% + 3 este totusi strict mai mare decat 16,nustiucat, cat a avut ARD.

    Probabil ca te referi strict la bucuresti, dar e bine sa fii mai clar ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca omiti o varianta: aceea ca felix sa candideze din nou si, fireste, sa castige la scor.
    dupa care sa-si dea iar demisia.
    si iar sa candideze.
    si iar sa-si dea demisia.
    etc.

    Dracu

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt curios pe cine va desemna pc in locul lui voiculescu. daca usl propune un om de zapada, va fi ales cu 60 sau 70% din voturi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la cat de rationala e alegerea, printre mitici, useleii pot sa puna candidat si un boschetar, si tot va iesi cu majoritate absoluta. iar apropo de boschetari, e posibila candidatura vreunui lingau din trust.

      Ștergere
    2. asta cu miticii e atac sub centura... eu as compara cu cluju
      unde am avut: funar,funar,boc,apostu,boc...care bate orice.

      Ștergere
    3. :) adevaru' adevarat ca felix lua procentu ala oriunde. dar, totusi, nu e atac sub centura, e trista realitate. in rest, iasul nu e mai breaz cu nichita al lui, om care a distrus orasul si tot ia voturi intr-o veselie.

      Ștergere
    4. #berenger: la pdl iasi discutam de un blat si non-combat evident de citiva ani buni. daca inainte defilau cu dan carlan ca sef de filiala ce si-a sabotat in interes de afaceri propriul candidat din 2008 (cu o saptamina inainte de alegerile din 2012 a trecut in psd), acum ca sef de filiala e copilul de casa al lui nichita.

      Ștergere
  4. Partialele astea o sa aiba un rol doar pentru congresul PDL, nici nu stiu cand o sa aiba loc...oricum USL poate trena momentul la maximum posibil dpdv legal.

    Iar Apostu ala cica era moldovean, nascut nu stiu pe unde, au realizat clujenii abia dupa ce-a fost prins. Pana atunci era un clujean de exceptie care facea cinste urbei. E o mare frustrare regionala prin zona aia si un fel de non-combat acolo sau de nediferentiere clara a "noi" si "ei", indiferent cine sunt unii sau altii. Parerea mea este orasul Cluj a incaput pe mana unei "oligarhii" transpartinice. Ce mi-e Dancu, Rus si grupuletul lor asa-zis socialist, ce mi-e Boc, ce mi-e Uioreanu ? Paszkany & comp conduce de fapt orasul.

    RăspundețiȘtergere
  5. In virtutea protocolului defunctului ARD, colegiul ala era al FC si normal ar fi sa ramana asa. pretentiile micutzului neorepublican sunt cu atat mai caraghioase din perspectiva asta.
    Mai mult, ca tot are target de membri, FC n-ar trebui sa rateze aceasta campanie. Iar MRU si toti corifeii de la Bucuresti ar trebui sa stea zi de zi cu candidatul in strada. Campania va atrage si media si un pic de interes din partea alegatorilor. Ce ocazie mai buna ai avea ca sa lansezi niste masuri ale tale de dreapta? Desigur, daca le ai! Candidatul tau este prototipul IMM-istului: pornit de la zero, pe banii si pe riscul lui, platitor de taxe si de cateva salarii. Adica acea categorie sociala cu care nu vorbeste niciun partid.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba dimpotriva, am o stire de ultima ora : Neamtu Mihail s-a razgandit din nou ( acum 10 ore, tot pe Facebook ) si vrea sa candideze . Vesel baietasul, vesel...

    RăspundețiȘtergere
  7. @traian, Nu stiu daca l-ai urmarit pe Neamtu in campanie si dupa alegeri. Parerea mea este ca e cel mai vocal reprezentant al dreptei, restul sunt anesteziati de scorul obtinut de USL. Eu i-am urmarit campania electorala pe Fb si pot sa spun ca doar el si Baconschi au avut o prestatie de secolul XXI. Sa speram ca lumea se trezeste si va aprecia potentialul lui Neamtu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vise , Neamtu asta e somer, nu are nicio meserie, nu e patron, asta e reprezentant al dreptei? Un penibil. Iar la chestii ortodoxiste Becali e de 1000 de ori mai credibil ca el

      Ștergere

Arhivă blog