Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 octombrie 2011

2011 vs. 1997: România prin ochii investitorilor

Consiliul Investitorilor Străini a publicat în aceste zile o Carte Albă cu recomandări pentru guvern. O puteţi lectura aici.

Citez din ediţia din 1997 al acestei Cărţi:

"Reglementările [contabile] sunt adesea confuze, autorităţile fiscale le dau interpretări contradictorii, iar în unele sectoare nici nu reflectă activitatea economică".

"Multe acte normative sunt promulgate (...) fără a lua în seamă efectul pe care l-ar putea avea asupra domeniului economic în ambele sale componente: internă şi externă. Efectul negativ al acestei situaţii asupra indicatorilor de risc local este mult mai mare decât cel estimat de către factorii de decizie din România."

"Membrii Consiliului Investitorilor Străini sunt deosebit de îngrijoraţi de efectele negative pe care le are birocraţia din sectoare-cheie pentru investiţiile lor: formalităţile necesare aprobărilor şi permiselor (...) administraţia şi legislaţia muncii."

"comunicare/coordonare suficientă între diferitele instituţii; uneori o agenţie nu cunoaşte iniţiativele şi măsurile luate de o altă agenţie"

"mostrele solicitate / luate de funcţionarii vamali sunt uneori de dimensiuni considerabile şi niciodată nu sunt însoţite de documente" (ce frumos spus!)

"îmbunătăţirea vizibilă a infrastructurii din această ţară este una din condiţiile necesare ale susţinerii dezvoltării şi atragerii capitalului străin".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog