Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 septembrie 2013

Detaliul de vineri: 0 voturi

Există o localitate în România în care ARD a obţinut 0 (zero) voturi la parlamentare, atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor.

Se numeşte Dalnic şi se află în judeţul Covasna.

Vei spune: "A, păi acolo sunt numai etnici maghiari".

Lucrurile sunt de fapt ceva mai complicate.

La prezidenţialele din 2009, candidaţii alţii-decât-Kelemen-Hunor au obţinut în primul tur 56 de voturi (Traian Băsescu 25).

Acest lucru nu evidenţiază că în Dalnic s-ar afla 56 de etnici români, ci că există în mod documentat un potenţial de vot pentru partide altele-decât-UDMR. Că vine de la etnici români sau de la etnici maghiari este mai puţin important.

În nicio localitate din România n-a obţinut ARD 1(un) singur vot: excluzând Dalnic, nivelul cel mai de jos survine în şapte localităţi în care ARD a obţinut 2 voturi.

13 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cum sa nu "achieseze" sau "sa-si asume" laurentiu un comentariu la asa o trufanda de detaliu de vineri! L-a uns la inima!

      Ștergere
  2. Am inteles exemplul! Credeti insa ca pornind de la acest exemplu puteti deduce de aici ca in randul populatiei maghiare exista un anumit potential de voturi pentru alte partide decat UDMR?

    Apropos, cate voturi a luat USL in Dalnic :)?

    RăspundețiȘtergere
  3. a scos mirel palade , consilierul de imagine al lui ponta, un nou sondaj in care il da pe premier si pe oprescu foarte sus in sondaje, desi si-au luat capace saptamana asta ... tipic pentru un mercenar sa minta

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Antonescu a fost întrebat de jurnalişti dacă este dispus să meargă la Roşia Montană după ce premierul Victor Ponta a afirmat că inclusiv liderul PNL ar trebui să se deplaseze în localitate.

    "Chiar acuma nu merg să discut, pentru că abia a muncit premierul aseară să-i scoată, dacă mă duc acum s-ar putea să intre la loc şi nu cred că ăsta e scopul", a răspuns liderul PNL."

    Maih laurentiu, la voi la PNL, cat e halatul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirel Palada , despre intrarea in mina a lui ponta:
    "reprezintă un gest de normalitate şi responsabilitate"
    ce sluga ! ce sluga !

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog