Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 aprilie 2014

7 semne de întrebare pentru europarlamentare

1. Mobilizarea primarilor PSD din mediul rural?

Care e miza: 5-6% din rezultatul final.

La precendentele europarlamentare a fost slabă-spre-foarte-slabă. PSD și PC aveau 40% din primarii de sate din România. Dar PSD și PC au obținut 35% din voturile din rural.

(Prin comparație, PDL avea 22% din primarii din rural iar aceștia au strâns pentru partid și EBA 36% din voturile exprimate la sate).

În clipa de față, pe baza statisticilor ARP,  PSD, PC și UNPR au împreună aproape la fel de mulți primari în mediul rural ca și în 2008. Ceea ce nu e de mirare - marile victorii ale USL s-au înregistrat de fapt în orașe. Dacă PSD, PC și UNPR strâng iarăși mai puțin de 40% din voturile din rural, rezultatul lor nu va fi cel dorit la vârf.

Factori subiectivi, nesociologici, nestatistici: Liviu Dragnea.

2. Mobilizarea primarilor din mediul rural (care nu aparțin oficial PSD) pentru PSD?

Care e miza: 5-7% din rezultatul final; mai mult în cazul în care prezența în urban este sub 20%.

Această problemă a lovit ARD în 2012 și a avut un impact asupra referendumului privind validarea președintelui. Pe de o parte PSD are președinții de consilii județene. Pe de altă parte, jumătate din aceștia au probleme cu legea ceea ce le-ar putea reduce din impact.

Factori subiectivi, nesociologici, nestatistici: tot Liviu Dragnea.

3. Ce rezultat va avea lupta PDL și PMP pentru același electorat?

Miza: maxim 25% din rezultatul final.

O confruntare mascată între Traian Băsescu și Vasile Blaga. Convenția PDL de anul trecut partea doi. Vom asista din nou la scenariul din 1992? (liderul pleacă din FSN/PD cu organizațiile și votanții). Atenție la aspectele de comunicare politică și imagologie: dacă PMP > PDL e o mare victorie a lui Traian Băsescu dar dacă PMP < PDL Traian Băsescu nu a fost implicat direct, el nefiind membru al partidului, deci nu a fost înfrânt. De altfel orice scor PMP care asigură prezența partidului în Parlamentul European poate și va fi tratat drept o victorie.

Factori subiectivi, nesociologici, nestatistici: Capacitatea Elenei Udrea 1) de a prelua neoficial primari PDL din rural și 2) de a obține susținerea votanților PDL/ARD din mediul urban. E posibil ca între cele două aspecte să se creeze confuzie în momentul anunțării rezultatelor.

4. Mobilizarea primarilor PNL din mediul rural?

Iată cum stau lucrurile:

La europarlamentarele din 2009 PNL avea 635 de primari în rural.
Acum are 718.

Atunci ei reprezentau 22% din totalul primarilor de sate.
Acum reprezintă 25%.

Atunci au strâns la ultimele europarlamentare 16% din voturile din rural.
O mobilizare la nivelul celei din 2009 ar aduce 18% din voturile din rural.

Factori subiectivi, nesociologici, nestatistici: ce spune Varujan Vosganian aici.

5. Scorurile PPDD și PRM în mediul urban?

Miza: 10% din totalul voturilor, poate mai mult, poate mai puțin.

Se mobilizează votanții lor din trecut? Dacă da, la ce cotă? Întrucât procentele sunt calculate dintr-un total, absența sau prezența masivă a unui electorat schimbă rezultatele tuturor.

Factori subiectivi, nesociologici, nestatistici: Promovarea celor două figuri centrale ale partidelor de mai sus în mass-media.

6. Scorul PSD în mediul urban?

Miza: istorică. Sau pentru cei fără simțul poeziei: diferența dintre un scor total al PSD de 30% și un scor total al PSD de 50%.

Să ne uităm la sondaje. Scorurile foarte bune ale PSD-ului și al lui Victor Ponta în potențiale tururi doi se datorează unei susțineri greu de categorizat în acest moment. Este vorba de o "lună de miere" extinsă? Se penalizează pur și simplu opoziția? Este vorba de concretizarea încrederii în Victor Ponta? Se face revenirea la situația din 1999-2004, pre-Băsescu? La aceste întrebări vom avea o parte din răspunsuri la europarlamentare. Să nu uităm că deseori acțiunile influențează gânduri și nu invers. În acest sens, scorul PSD în urban poate cimenta calea lui Ponta către prezidențiale.

Factori subiectivi, nesociologici, nestatistici: Ponta însuși. O gafă sau o idee inspirată pot (de)mobiliza câteva procente bune.

7. Mircea Diaconu?

Va avea nevoie de 150-250 de mii de voturi și mai ales de un partid care să le apere în secțiile de votare. Ca și în cazul PPDD/PRM, orice procent luat de Diaconu scade scorurile celorlalți. Și nu neapărat doar ale PNL.

Factori subiectivi, nesociologici, nestatistici: va fi un examen pentru Antena 3?

PS: Reamintesc că "urban" e un cuvânt care acoperă atât orașele mari cât și Târgu Cărbunești (Gorj), Însurăței (Brăila) sau Sângeorgiu de Padu (Mureș). Aviz celor care când aud "urban" se gândesc instantaneu la clădiri de sticlă, cafele la 12 lei/ceșcuța și internet ultrarapid.

PS doi: Joi, 10 aprilie, adică în funcție de când citești postarea 'mâine' sau 'azi' voi ține o prezentare cu titlul "Doctrine politice românești - perspectiva sociologică" în Arad, la ora 18, în sala mică a Filamornicii. Intrarea este liberă.

103 comentarii:

  1. sa fim seriosi, o mobilizare a psd nu poate exista in rural, din cauza dna nu vor mai putea mobiliza alegatorii. iar pdl va lua cu mult peste pmp , indeferent ce zic sociologii cu carnet de membru psd ca dancu sau palada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vedeti totul cam prea in roz...
      Problema nu e atat mobilizarea PSD-ului, cat lipsa de credibilitate a Opozitiei. Si daca maine DNA-ul aresteaza toti vicepresedintii, primarii din orasele mai mari si presedintii de consilii judetene ai PSD-ului, tot ei vor castiga alegerile. Opozitia ar face bine sa nu se mai bazeze pe DNA ca-i face treaba, ca nu asta-i rolul DNA-ului.
      PDL, PMP si PNL se vor afla toate trei in intervalul 10-15%. PSD se va apropia de 40%. Vor fi multe procente redistribuite, dar cel mai mult va profita partidul cu 40%. Asta-i si rolul lui Diaconu. Sa ia vreo 2% de la PNL si jumate din voturile alea sa se redistribuie la PSD. Tot asa, si Vadim va lua ceva de la PPDD-Ardeal, astfel incat baietii sa nu cumva sa faca pragul electoral.

      Ștergere
  2. Adrian Nastase obisnuia sa puna fisiere audio pe blog. :) Subiectul suna "bine", cred ca este interesant doar ca, din pacate, n-am drum prin Arad zilele astea.
    ===

    @Anonim Frustrat de la 22.01
    Palada nu este in PSD, afirmatia ta fiind astfel o minciuna grosolana, specifica dreptacilor de cumetrie. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. despre palada nu pot sa zic decat: "saracul" si sa ma rog sa nu ajung ca el

      Ștergere
    2. eu stiam ca e membru psd, dar poate gresesc. oricum el si dancu nu prea au reusit sa ghiceasca rezultatele si sa dea sfaturi bune celor pe care i-au consiliat. palada este invitat de 10 ani incoace la televiziunile securistului voiculescu

      Ștergere
    3. nu stii bine, dar e de asteptat avand in vedere ca votezi dreapta.
      deja la dreapta nu mai e vorba de nestiinta sau greseli, sunt doar minciuni, de preferinta din alea gogonate, basiste, asezonate cu lacrimi. :)))

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Gresiti, Dan Dinoiu...
      Pai ce, Rogo ii poate oferi ditamai postul de purtator de cuvant??
      Rogo poate maxim sa-ti dea ceva spatiu pe vaxpublika sau kritikspanak... in schimb Ponta... miam-miam, fara batista!

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    7. dreapta...o adunatura de fetite zglobii care incearca sa faca politica. :))))
      grow up.

      Ștergere
  3. astept cu interes sondajul inscop.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca-i facut in sediul sri, cu maiori si colonei, normal ca-l astepti cu interes :)))
      daca o cheama si pe tovarasa colonel Culcer de la pensie o sa fie de-a dreptul super. :))))

      Ștergere
  4. Buna ziua,

    De astia stiti ceva?
    http://www.dcnews.ro/sondaj-europarlamentarele-i-rena-terea-usl-ce-parere-au-67-4prc-dintre-romani-despre-pmp_440957.html

    Dupa intrebari si situl care l-a publicat, par a fi oamenii lui Victor Ponta...
    PSD 43.5, PNL 18.2, PDL 13, PMP 9, UDMR 5.7, PPDD 5.5 :) :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. institutul de sondare e unul anonim, din cluj, probabil de la baraca lui vasile dancu. sondorii psd mint cu nerusinare

      Ștergere
  5. Desi sondajele dau scoruri relativ bune pentru pmp, eu cred ca nu vor performa atat de bine....PDL pastreaza inca avantajul unei infrastructuri evident superioare PMP....in judete precum vaslui, calarasi, ialomita, valcea, botosani, tulcea, timis, caras-severin, teleorman, brasov, sibiu, bihor, ca sa ma rezum doar la cateva, PMP nici nu exista in mediul rural in timp ce PDL are zeci de pimari care, cel putin in aceste zone la care m-am referit, au ramas in imensa majoritate fideli partidului....asta ar putea cobori pmp, fata de 9% in sondaje, cu un procent de 2-3% (vezi si participarea foarte scazuta din mediul urban, va conta preponderent ruralul), pe care le-ar capta pdl, dandu-le astfel un scor de 16-17%...la mare concurenta cu pnl, care ar fi si el vaduvit de diaconu de 2-3 procente...... Sunt curios cat va lua psd la mehedinti si, mai ales, care va fi participarea ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. revino-ti , liviule. diaconu va fi votat de pensionarii psd care isi mai amintesc de filmele lui si de cativa antenisti. numai pensionari foarte batrani femei gen apaca am vazut ca semnau la teatrul notarra. de obicei electoratul liberal e fidel partidului

      Ștergere
    2. Electoratul liberal nu mai e nici el ce-a fost odata. Ei s-au aliat cu PSD-ul inca din 2007 si deja in 7 ani de zile de antenizare si pactizare cu adeptii modelului Ianukovici s-au produs totusi niste schimbari. Electoratul PNL-ului are mai multe componente. Prima si cea mai importanta e grupa persoanelor tinere, educate, care n-au timp de politica, nici nu se prea uita la TV, mai mult prind din zbor cateva idei regurgitate de moguliziuni, n-au timp sa vada cum e cu criza economica, cu statul de drept, cu politica externa etc. Nu le-a placut niciodata PSD-ul, nu-i voteaza in mod direct, si in astia 10 ani, chiar daca au votat si cu Basescu, s-au cam saturat de el, prea zice toata lumea ca nu-i ok. Acest gen de electorat se prezinta la vot mai ales la Prezidentiale si la Parlamentare, mai putin la alte scrutinuri. Liberalii mai au un gen de electorat mult mai disciplinat si mai fanatic, dar in acelasi timp complet antenizat. Sunt in general profesori si functionari, oameni cu facultate si cu mult timp liber pe care si-l petrec uitandu-se la Antene. Din pacate pentru PNL, acestia au primit foarte prost ruperea USL-ului si mazilirea lui Stroe, Tariceanu sau Diaconu. Aici includ si multi pensionari, fosti profesori, nu mari fani ai PSD-ului, dar care ar face orice le zice Gadea, inclusiv sa voteze cu Ponta sau cu USD-ul (ca doar nu-s PSD, sunt o alianta antibasista si usor monarhista :) )

      Ștergere
    3. ovi, esti sociolog? liberalii sunt votati de cei intre 40 si 60 de ani , adica cei care aveau intre 15 si 35 de ani la revolutie. adica generatia pietei universitatii ce a protestat impotriva lui iliescu si a votat cdr in 1996.

      Ștergere
  6. Am impresia ca nimeni nu a luat in considerare faptul ca PRM nu participa la europarlamentare...Nu au fost admise nici listele lui Vadim, nici ale lui Funar. Decizia este definitiva.
    Nu stiu daca asta schimba in vreun fel calculele.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://horiapana.wordpress.com/2014/04/10/trio-ra-ta-ta-crin-victor-si-traian-razboiul-continua/

    RăspundețiȘtergere
  8. cel mai mult o sa ma bucur cand psd va lua in mai sub 35% si asta va insemna ca opozitia va da un scuipat intre ochi lui ponta si sondorilor psd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca nu va lua sub 35% ?

      Ștergere
    2. e evident ca e evident ca nu se mai bucura...

      Ștergere
    3. evident ca Wishful Thinking :)))))))))))))))))))))))))))

      in turul al doilea candidatul PSD o sa fie votat inclusiv de pîmpul prezidential, o sa vedeti. :))))

      Ștergere
    4. Slava Turambare anonim de la 22:43!
      Asta cu pîmpul e inventia ta Turambar dagnir Glaurunga? Tu i-ai invatat pe aia de la A3 s-o repete ad nauseam? Domne' nu pot sa nu remarc ce alias de tip epitaf oedipian ai pe blog... cred ca i-ai rupe canapeaua tataiei Freud!
      Sa inteleg ca avem un breiching nius pentru basistii mai slabi de coabitare?? Bietul Tapalaga...
      Deci va fi guvernare intre PSD-ul "reformat" de DNA si Sebi Ghita impreuna cu pîmpul? Maior presedinte? Basescu premier? Interesul national servit si reconectare la Occident? Un zid de netrecut in fata Rusiei?
      Pai si noi care vrem tandemul Iohannis-MRU ce ne facem, ne-ai lasat ca pe niste fecioare despletite...

      Ștergere
    5. voi, astia care vreti magnificul tandem MRU-Johannis trebuie sa tineti cont de restul popolatiei, aproximativ 90%. :))))

      Ștergere
  9. cred ca pentru prezidentiale trebuie luat in considerare si mircea diaconu. scenariul este urmatorul: "maestrul" este rugat implorat de largi mase de oameni sa candideze, va fi sprijinit de antene(campanie electorala la talpa maxim bucuresti restul studio baneasa) si astfel varanul va avea de negociat 2-5% pentru turul 2.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti se pare ca mircea diaconu e ca ponta sau ca basescu?

      Ștergere
    2. hopaaa, ce avem aici:

      http://adevarul.ro/news/societate/pd-sustine-candidatura-mircea-diaconu-postul-membru-cna-1_50abd31d7c42d5a66380ba02/index.html

      in 2003 sef la pd era basescu. timp de 16 ani diaconu a fost pedist. laurentiu catrina, esti dezamagit? :))))))))

      Ștergere
    3. sunt antrenat cu dezamagirile, dar in cazul mircea diaconu, nu sunt dezamagit. sunt chiar multumit ptr ca avem un stat cat de cat functional, ca exista cetateni care sa se bata cu statul si sa-si caute dreptatea pana la capat.

      Ștergere
  10. Dreapta vrea sa castige sau nu? De fapt e un razboi pe dreapta, din care nu se detaseaza nimeni. Si atunci, nu e firesc sa lase stanga sa castige pentru ca nimeni de pe dreapta sa nu-si piarda sansele de a exista? Sau ponta ca presedinte va restructura si dreapta cu un tariceanu de ex? http://www.blogary.ro/editorial/vrea-opozitia-sa-cistige-prezidentialele-sau-il-prefera-pe-ponta-presedinte/ Multe necunoscute in politica romaneasca. Ma asteptam ca PNL sa fie mai incisiv, dar pare a se scufunda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pnl nu are unde sa fie incisiv. cam are taiate canalele de comunicare si ce razbate spre exterior e distorsionat de mass-media pro psd si pro basescu.
      antonescu a facut bine ca a iesit de la guvernare dar trebuia sa o faca mai devreme, adica in timpul scandalului cu modificarea codului penal si a legii amnistiei. in plus trebuia sa-si asigure o platforma media cu audienta mare prin care sa-si faca cunoscute mesajele, pozitiile si de unde sa lanseze atacuri impotriva adversarilor.

      Ștergere
    2. Antonescu are Realitatea TV si Cotidianul.ro :)

      Ștergere
  11. Adevăruri de inutilitate publică sau Arta futilității la români
    by DORIN TUDORAN on APRIL 11, 2014

    De la Mitică Dragomir aflăm adevărul despre Gigi Becali, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi. Și?

    De la Traian Băsescu aflăm adevărul despre Adrian Năstase, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi. Și?

    De la “intelectualii lui Băsescu” aflăm adevărul despre pușcăriașul Adrian Năstase, iar de la pușcăriaș aflăm adevărul despre cei dintâi. Și?

    De la cei rămași în PD-L aflăm adevărul despre cei plecați din PD-L, iar de la aceștia din urmă aflăm adevărul despre cei dintâi. Și?

    De la Adriana Bahmuțeanu aflăm adevărul despre Silviu Prigoană, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cea dintâi. Și?

    De la Crin Antonescu aflăm adevărul despre Victor Ponta, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre Crin Antonescu. Și?

    De la Victor Ponta și Crin Antonescu aflăm adevărul despre Traian Băsescu, iar de la ultimul aflăm adevărul despre primii doi. Și?

    De la Florin Salam aflăm adevărul despre salamul de Sibiu, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi. Și?

    De la mătușa ANI aflăm adevărul despre mulți, iar de la nu puțini aflăm adevărul despre Horia Georgescu și subalterna ANI. Și?

    De la Mircea Geoană aflăm că are stofă de candidat, iar de la Călin Popescu-Tăriceanu aflăm că are chiar costum de candidat. Și?

    De la Elena Udrea aflăm adevărul despre cârnații de Pleșcoi, iar de la aceștia din urmă aflăm adevărul despre Elena Băsescu. Și?

    De la Bogdan Chireac aflăm adevărul despre Sorin Ovidiu Vântu, iar de la cel din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi și despre mulți alții. Și?


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Corneliu Vadim Tudor nu aflăm niciun adevăr, dar nici de la Ministerul Sănătății nu aflăm adevărul despre starea (ne)sănătății Pacientului Național și Euro-psiho-la-pat. Și?

      De la Sergiu Andon nu aflăm adevărul despre Dan Voiculescu, dar nici de la acesta din urmă nu aflăm adevărul despre cel de al doilea. Și?

      De la Victor Atanasie Stănculescu nu aflăm tot adevărul despre decembrie 1989, dar nici de la acesta din urmă nu aflăm tot adevărul despre Ion Iliescu. Și?

      De la Gelu Voican-Voiculescu nu aflăm adevărul despre “Țarapkin”, dar nici de la acesta din urmă nu aflăm adevărul despre cine a fost cel dintâi. Și?

      De la Ion Cristoiu nu aflăm cine a fost “Timaru”, rezident al Securității la Casa Scânteii, dar nici de la aceasta din urmă nu aflăm cine a fost Securitatea. Și?

      De la Mihai Gâdea nu aflăm adevărul despre Mircea Badea, dar nici de la cel din urmă nu aflăm adevărul despre Dana Grecu. Și?

      De la Mihaela Radulescu-Monaco, fostă și Schwartzenberg, nu aflăm adevărul despre Andreea Marin-Ozturk, fostă și Bănică, dar nici de la cea de a doua nu aflăm adevărul despre cea dintâi. Și?

      De la Elan Schwartzenberg nu aflăm adevărul despre Ștefan Bănică Jr., dar nici cel de al doilea nu cântă adevărul despre cel dintâi. Și?

      De la prințul Karl Phillip von Schwartzenberg nu aflăm adevărul despre prințișorul și prințișoara Paul & Lia von Băsescu, dar nici ultimii doi nu spun ce știu despre palatul regal de sub cimitiurul din Nana. Și?

      De la “o sursă juridică” aflăm că Elan Schwartzenberg ar fi albit bani negri ai lui Radu Mazăre, dar de la Radu Mazăre aflăm că monegasca Mihaela Rădulescu, fostă și Schwarzenberg, e o “haimana”. Și?

      De la Radu Mazăre mai aflăm că el e, de fapt, Arnold Alois Schwarzenegger, dar de la acesta din urmă aflăm că cel dintâi e, de drept (comun), comisionul din flori al Mătușii Tamara. Și?

      De la procurorul Victor Ponta aflăm că unde-i lege, nu-i tocmeală, dar din tocmeala celui dintâi cu premierul aflăm că e loc, căcălău, pentru tocmeală. Și?

      De la SRI aflăm că microfilmul colaborării lui Traian Băsescu cu ceva organe nici nu a existat, ba a mai și dispărut, iar de la Traian Băsescu aflăm că SRI e gigea și a fost înaintat la gradul de generalisim. Și?

      De la analiști ai Cotidianului aflăm că, înainte de se retrage la Nana, Traian Băsescu va avansa și Parchetul General la gradul de mareșal, dar de la Evenimentul Zilei aflăm doar “No comment”. Și?

      02.23

      Dar ei ce pot afla de la noi?

      Că știm de mult toate chestiile astea, și multe altele, dar că le mestecăm, ca niște imbecili, drept trufandale, fiindcă avem și noi faliții noștri și mândria noastră de sadomasochiști.

      Spre deosebire de ei - comentații, noi – comentatorii, nu ne tragem din Traian și Decebal, ci din Sade și Sacher-Masoch.

      Ștergere
  12. Ce s-ar intampla daca pnl ar cere in instanta desfiintarea usl? S-ar lasa cu anularea tuturor mandatelor de la nivel local si parlamentar obtinute pe usl? Ar duce la alegeri anticipate. Numai ca pnl ar scoate scor mai mic decat nr actual de parlamentari. intrebarea e daca fortele non-psd ar iesi mai bine decat psd si acolitii? In dublarea prezidentialelor cu parlamentarele, opozitia de azi ar putea negocia un tandem; psd-ul ce tandem ar propune?

    RăspundețiȘtergere
  13. felix, finantator de palade si toedoresti13 aprilie 2014 la 21:01

    l-am vazut pe penibilul de turambar la radu tudor, insira niste cifre aberante si era evident partizanul psd, a si zis-o in final. a zis ca normalitatea e ca psd sa ia totul. omul asta e definitiv compromis, daca zice alb, inseamna ca adevarul e negru si invers. hai sictir, palada!

    RăspundețiȘtergere
  14. hahahaha, inca unul care se uita la a3 desi n-ar avea voie. :)))) trebuia sa pui si cifrele sau ti-e rusine ? :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. palada, esti praf. total. ai o ura impotriva dreptei. se vede in ochii tai jucausi

      Ștergere
  15. usd-42%
    pnl-18%
    pdl-13%
    pmp-12%
    udmr-6%
    mircea diaconu- 3-4%
    prm-ppdd-2-3%

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta de unde ai scos-o? Din globul tau de cristal galben-albastru? Banuiesc ca asa vezi tu scorurile DUPA redistribuire? Atunci de ce apar PRM si PPDD cu 2-3%?? Ca daca le insumez da 100%. Si cel inca minimum 6 procente vor fi luate de alte partide/persoane. Deci nu merge Laurcatule....

      Uite prognoza mea:
      usd 39%, pnl 14%, pdl 12%, pmp 11%, udmr 6%, ppdd 3%, prm 2%, diaconu 2%, vadim 1%, pntcd 2%, pnr 0.5%, capsali 1.5%, pfc 4%, altii restu.

      Ștergere
    2. e prognoza lui mirel palada de la a3.

      Ștergere
    3. nici nu facusem proba sa vad daca dau 100%. le-am notat aseara pe o hartie sa-l verific pe mirel palada. dar citind comentariul anonimului de la 8.27 si vazand ce vesel e. le-am pus si aci.

      Ștergere
    4. A fost slabut Turambar, parca era vrajit de privirea unui sarpe de foc... S-a dedublat dupa modelul stapanului sau, intre purtatorul de vorbe al lui Victor-Viorel si sociologul respectabil, fost angajat la Varan, sub privirile ingaduitoare, respectiv sasii ale mafiotului Petrache si ale slugii Radu Tudor.

      Ștergere
    5. anonim de la 12:52, nu ti se pare ca petrache aduce un pic a manelistul guta? :)

      Ștergere
  16. Legat de prezidentiale si de sansele mari care se atribuie PSD-ului, m-am gandit ca un scenariu de "unire" al dreptei ar putea fi nu o alianta electorala sau un protocol de unificare/federalizare in speranta viitoarelor victorii, ci venirea la putere printr-o eventuala motinue de cenzura in septembrie. Asta ar mobiliza mult organizatiile si ar turna plumb in picioarele pesedistilor...
    Dar la cum arata acum parlamentul, ma indoiesc ca se va intampla asa ceva. Ar trebui ca UNPR-ul si UDMR-ul sa basculeze, ceea ce ma cam indoiesc ca se va intampla. Astia ar bascula abia dupa ce candidatul PSD ar pierde alegerile, dar, cine stie, nu aduce anul ce aduce ceasul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e scenariul Crin. La cati spagari sunt in parlament, e posibil orice, asta e ideea de baza. O basculare de putere, ar muta multi primari spre noua putere si implicit ar balansa electoral atat cat e suficient. Fara scenariul Crin trebuie fie ca Ponta sa faca mari erori (care sa mai fie si taxate cu succes!), fie ca orgoliile politicienilor de dreapta sa fie depasite in turul 2. relativ la sondaje si predictii, nu vad PMP la scor de 2 cifre, cel putin pe termen scurt. In plus nu au prezidentiabil. Iar cu Udrea varf de lance nu vad mari simpatii nici macar de la cei care accepta multe din realizarile epocii Basescu.

      Ștergere
    2. Ar mai fi si scenariul slovac. De ala se teme Ponta cel mai mult si am asa o senzatie ca va incerca sa candideze impreuna cu inca un om de-al lui, gen Tariceanu sau Diaconu, pentru a intra ala in turul 2 in conditiile in care dreapta e fragmentata.

      Ștergere
    3. La scenariul slovac nu vad unirea dreptei; caci din toata dreapta va fi un ales, iar restul pierdanti (caci noul presedinte de dreapta va fi un arbore sub care orice alt lider al dreptei se va usca inainte de a creste, iar partidul presedintelui ii va absorbi pe pierdanti). Iar scenariul Crin ar fi unul net favorabil PNL, care ar impune rapid un premier, urmand a da si candidatul la presidentie.

      Ștergere
    4. si care ar fi problema daca si dreapta ar avea un singur partid?

      Ștergere
    5. Ovi, unpr in acest moment e enervat ca nu primeste decat firimituri de la guvernul ponta si uneori nici pe alea. e strivit de psd pe plan local. eu cred ca oprea (laudat de basescu mai demult , iar crin nu s-a certat niciodata cu el , dimpotriva, iar blaga se are bine cu el, etc,etc) va bascula din nou spre dreapta... cu consecinte catastrofale pentru banditii lui iliescu ce vor sa puna mana pe tara din noiembrie

      Ștergere
  17. si Basescu s-a gandit la varianta asta in 2005-2006. dar n-au vrut unii, au tinut coada sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bolsevicul de tariceanu si mafiotii de rusanu si fenechiu si toata gasca lor de gangsteri nu au vrut unificarea dreptei intre pnl si pd in 2006. adica banda de securisti ceausisti crescuti de iliescu in a fura si a tine Romania in iobagie. usa si ue sprijina cu toate fortele dna pentru ca prietenii romani potentiali ai lui putin sa intre in parnaie

      Ștergere
    2. Ori esti lipsit de memorie, ori mincinos. :))))) crin bolsevic si mafiot aflat intr-o gasca de gangsteri. sint cuvintele tale, nu ale mele. :)))))
      Ia de aici: http://www.gandul.info/politica/crin-antonescu-vrea-sa-blocheze-fuziunea-cu-pd-printr-un-congres-extraordinar-pnl-256165

      Ștergere
  18. Cine stie daca niste impulsuri externe de la aliati interesati intro Romanie predictibila, democratica si clar occidentala sa nu balanseze lucrurile. Bascularea lui Crin si PNL din USL cred ca e efectul acestor influente externe, naivi sau poate manipulatori sunt cei care cred ca a fost mana lui Basescu. Poate Crin a inteles ca nu poate lupta cu ambasada SUA sau poate miscarea cu PPE sa-l fi atras. In fine, avand acum opozitie politica, s-a stins opozitia din strada si sansa de a aparea forte noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e si parerea mea. cred ca ambasadele i-au sugerat lui crin ca daca vrea ca ele sa-si schimbe parerea un pic in bine in privinta lui sa faca bine sa iasa din mega-alianta usl. apoi sa incerce sa respecte statul de drept. faptul ca nu l-a sustinut pe mircea diaconu, cu riscul de a pierde votanti, e un plus. apoi discursul pro-american in ucraina iarasi e un plus. nu zic ca i-a si convins pe occidentali, dar incearca.

      Ștergere
  19. terminati mai cu prostiile. nici nu stiu ambasadele cine-i crin, ce sa sa-i sugereze ele... :))))
    pai nu urlati voi ieri alaltaieri ca nu vreti "guvernator" si ca basescu e pus de straini sa ne indatoreze la fmi cu 20 de miliarde?
    ca tariceanu a fost prin noi insine, ca n-a vrut acord cu fmi si ca e un erou ? acum e bolsevic ? :))))
    o gasca neputincioasa de tradatori, asta-s liberalii. daca o pun pe Lulache si inca vreo 20 ca ea pe undeva, in vreo functie, atunci sint multumiti. bine a zis basescu, liberalii de azi nici nu stiu cine au fost bratienii si ce-au facut ei. :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. laur, e ori sultanescu, ori palada. teodorescu sau dancu nu cred ca e

      Ștergere
    2. Turambar e usor de detectat dupa frazare si figuri de stil, dar si dupa multiplele emoticoane ":)))))".

      Ștergere
  20. La ce pusi pe furat sunt politicienii romani, orice ajutor (inclusiv extern) in ai limita a fura e binevenit! Ca nu pot si nici nu vor politicienii romani sa sprijine lupta anticoruptie e un adevar; nu ma intereseaza numele lor si pana la urma nici orientarea politica (aia mimata, ca real nu exista decat socialisti in romania!).

    RăspundețiȘtergere
  21. ponta si ghita vor sa instaleze in romania un regim mafiot de tip ianukovici. nu vor reusi.

    RăspundețiȘtergere

  22. -----Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a cerut Chişinăului şi Kievului să ridice imediat blocada impusă Transnistriei, relatează Interfax, în pagina electronică.

    Putin cere ridicarea "blocadei" impuse Transnistriei, "speră" să nu trimită armata în Ucraina

    -----Butcher: SUA rămân neclintite alături de România, un aliat aflat în prima linie în actuala criză.Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a susţinut că există dovezi "vizibile" ale sprijinului Rusiei pentru preluarea armată a controlului asupra clădirilor guvernamentale din estul Ucrainei, în weekend-ul trecut.

    El a catalogat "ocuparea ilegală a Crimeei de către Rusia şi eforturile sale continue de a destabiliza guvernarea ucraineană" drept "o ameninţare la adresa păcii şi stabilităţii internaţionale".


    SI AL NOSTRU CHE GARGARA......----Mă gândeam că aş fi plecat, altfel, de astăzi (joi - n.r.) cu copiii şi cu Daciana, probabil în Deltă, dar de mâine, dacă totul e în regulă, o să stăm trei zile liniştiţi, cu familia", a răspuns Ponta.

    CE RASPUNDERE SA AIBA UN PREMIER DE CARTON? CUM FUGEA EL CA SA NU IL PRINDA TANTE NULAND LA UN PAHAR DE VORBA ...SI CUM SE HLIZEA LA SOCI, PE LANGA PUTIN SI PAPUSILE LUI ,CA SA LE INTRE IN GRATZII ! FERICITA TARA CARE ISI PERMITE UN ASA PREMIER DE CARTON....PROSPER POPOR !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toate capitalele occidentale spera si lucreaza in sensul ca ponta sa nu ajunga presedinte. ponta e un pericol pentru occident pentru ca se va orienta spre china si rusia . putin va face prin romania jonctiunea cu serbia. vestul nu doreste o romanie a penalilor condusa de infantilul si imberbul ponta.

      Ștergere
    2. Alianta PSD-PC-FSB e deja de notorietate.Vocea Rusiei este organul central al acestei aliante.De acolo afli azi, ce va face Ponta maine.

      Ștergere
  23. Nu cred ca Ponta si PSD sunt rusofili, dar daca Occidentul le scoate ochii cu anticoruptia si alte exigente democratice, atunci ei cred ca le e mai bine cu altii pentru ceva investitii si mai putine pretentii de stat de drept. Nu cred ca UE si SUA se implica direct in alegerea presedintelui, dar orice va fi ales va fi constrans sa respecte reguli democratice. Mai ales in conjunctura cu Ucraina, exigentele sunt tot mai ridicate.

    RăspundețiȘtergere
  24. 1---Nu cred ca Ponta si PSD sunt rusofili................E CREDINTA TA . DOVEZILE INSA, TE CONTRAZIC.CAND FUGI DE NULAND SI TE ALINTI PE LANGA PUTIN....

    2-----dar daca Occidentul le scoate ochii cu anticoruptia si alte exigente democratice, atunci ei cred ca le e mai bine cu altii pentru ceva investitii si mai putine pretentii de stat de drept. ................CORECT.AICI TI-AI DAT SINGUR EXPLICATIA PENTRU ALEGERILE RUSESTI SI CHINEZESTI FACUTE DE PONTA.BA MAI MULT,ATUNCI CAND AI ADAUGAT.... ei cred ca le e mai bine cu altii .......AI SESIZAT CA IN ACEST DEMERS,NU E SINGUR SI CA NU E O CHESTIUNE SINGULARA ,E O OPTIUNE POLITICA CLARA SI ASUMATA.

    3----Nu cred ca UE si SUA se implica direct in alegerea presedintelui..................DAR RUSII,SE IMPLICA ? POATE CA EI ,CEI AI LUI PONTA, AU CONVINGEREA CA SUA SI UE SE IMPLICA ...IAR RUSIA SI CHINA II POATE AJUTA IMPOTRIVA OCCIDENTALILOR.

    4------dar orice va fi ales va fi constrans sa respecte reguli democratice. Mai ales in conjunctura cu Ucraina, exigentele sunt tot mai ridicate.................ASTA ESTE CLAR.MAI ALES CA SUNTEM SI PARTENERI IN UE SI NATO SI AM SEMNAT NISTE ANGAJAMENTE IN ACEST SENS.
    DOAMNE! CUM LE-AR MAI VREA PONTA RUPTE...CATI DINTRE MAFIOTI NU VISEAZA LA O ROMANIE IESITA DIN UE SI NATO ,AFLATA LA CHEREMUL LOR ? APROAPE TOTI.....

    RăspundețiȘtergere
  25. mama! daca astia care scriu cu litere mari sunt dreapta...prefer inapoi in usl.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei lasa ca la noi totusi astia sunt mai putini. Da' la voi comentariile cu ALL CAPS in limbaj de urangutan sunt mult, mult mai raspandite. Baieti buni, din popor, mai avantati...
      Uite o mostra, complet aleatorie:
      "cand dadea interviu dupa zborul memorabil am vazut unul in spatele lui ponta ce semana cu basu in pictura murala(daca basau ar fi fost om),cred ca era pilotul american.deci a zburat cu basul.
      la fel ca in politica,copilot in zborul rasinilor stratosferice desupra ruinei tarii.

      .fanfara romana ii canta hot gun
      take my bas away da degeaba ,l-a adus pe bas inapoi,ca el e copilot de vrea sau nu,iar avionul USLmk1 era cu zbaturi nu zbura ci se tara, pana s-a dezmembrat.alalat copilot crin s-a ejaculat in balarii, vorba lui Van Ghelie"

      Unul de-al vostru, liberal-pecist antikoabitak, la ultima postare de pe blogul cunoscutului analist militar dobrogean.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  26. 1.ma ovi,ma. pi vezi, ca la "ai nostri" te doare mintea, nu te dor urechile...da' ce lecturi interersante ai! cata rabdare sa-i citesti pe toti tampitii...eu, la asta de mai sus, m-am oprit la "rusofili". chiar ca te admir, dar doar umpik.

    2.mai astia rauvoitori iar bagati batu prin gard... io de cand eram mic consumator de salam "am valoarea mea", numai ca ieri eram in "analiza" pe textul "teoriei linistii" si ma gandeam ca si acum, daca o dam in bara zece ani, cu cine naiba sa mai tin.
    daca vin astia de extrema dreapta la butoane, te baga la bulau cu toti tiganii, daca or sa apara aia de stanga autentica o sa ma puna la sapat vre-un canal cu oamenii care au ceva in cap. asa ca totusi la cati prosti or sa fie pe afara, mai bine cu desteptii la "paguba".
    p.s.
    http://www.smartpolitics.ro/2014/04/15/povestea-linistii-si-utilitatea-sa-pentru-psd-in-2014/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curios cum ai vota in turul doi in urmatoarele situatii:
      1. Ponta vs Antonescu
      2. Ponta vs Tariceanu
      3. Ponta vs MRU
      4. Ponta vs Iohannis
      5. Antonescu vs Tariceanu
      6. Antonescu vs MRU
      7. Tariceanu vs MRU
      8. Tariceanu vs Iohannis

      Sarbatori fericite!

      Ștergere
    2. 1-2
      2-1
      3-2
      4-2
      5-1
      6-1
      7 -nu stiu acum- daca mru nu ar fi fost pe la sie as fi raspuns ca el de pe acum.
      8-2

      Sarbatori fericite tuturor!

      Ștergere
  27. Mda, articolul ala pune problema gresit. Macar in unele parti ale sale. E oarecum emblematic pentru realitatile "dreptei" in Romania de dupa revolutie.

    Aia care stau la coada la Fisc vor revolutie ? Inseamna ca si pensionarii si privatii vor acelasi lucru ? Ok, pai cum raspunde "dreapta" la asta, cand ea insasi a nascut ANAF-ul ?
    Vrea reforma la fisc cand insasi dreapta a nascut respectiva institutie si arunca (ne)revolutia pe seama "stangii" ? Pai nu-i caraghios de-a dreptul ? Ba este.

    Este intr-adevar, dar altul este spilul. Asa-zisa reforma pe care o face "dreapta", opusa linistii promovate de "stanga" este o mare smecherie.

    In cazul ANAF, dat de autorul articolului; asta este o institutie nascuta de alianta DA, PNL-PDL.
    Si aici apare smecheria, astia n-au facut-o pentru ca tipa societatea ca sa se reformeze, ca sa stea lumea mai putin la coada, privati sau pensionari, tineri sau batrani. Nu, au facut-o pentru ei, nu pentru reforma, ci pentru impartirea posturilor si schimbarea smecheriei, a statului de functii si a denumirii oficiale pentru a-si baga proprii oameni acolo.

    Asta e ADEVARUL ! Priviti-l in fata, domnilor de "dreapta".

    Si atunci eu va intreb, care continua si perpetua reforma facuta de dreapta ?

    Ce mare chestie o fi sa reformezi fiscul, sa trimiti oameni de colo, dincolo, sa mai angajezi sau sa dai afara daca nu vor la noul loc de munca, care poate presupune alta locatie, cursuri de calificare, calculatoare etc ?

    Pai intrebati-l pe Gelu Diaconu, el a infiintat ANAF-ul, el l-a condus, el il conduce si astazi. Poate astazi o fi de "stanga" dupa ce ieri a fost de "dreapta".

    Iar "reforma" asta se produce cam peste tot, cu aceleasi rezultate, adica zero.

    In fapt ajungem la Basescu imediat, ca el tipa reforma tot timpul. Eu pe Basescu il asociez cu Gorbaciov, iar pe Gorbaciov cu un tapiter ciung, care se chinuieste sa coasa ce se desira. E drept ca in cazul lui Gorbaciov n-am date suficiente sa inteleg daca problemele lui veneau toate din trecut sau si-a creat si el cateva proprii, a mai adaugat cateva.

    Dar Basescu a fost un tapiter ciung care in toata cariera lui a "gasit" si a "inventat" probleme pe care le-a "adus" in fata romanilor. Un tapiter ciung, care insa lucreaza bine sub presiune.
    N-a facut nimic toata cariera lui, nu ramane nimic dupa el, doar a adus la cunostinta romanilor ca exista niste probleme pentru rectificarea carora a indoit sistemul dupa vrerea lui facand tot felul de abuzuri pentru a-si mari puterea.

    Cam asta-i cu "reforma", cu "dreapta" si cu "stanga".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eee, aici recunoastem tesatura de filigran a domnului Sultanescu!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. In afara de socialistul Tanasescu(un sau doi ? ca nu mai tin minte) si socialista asta nou-numita, care sunt restul ministrilor de stanga care au coordonat ANAF ?

      MF - Varujan, Ionut Popescu, Vladescu, Ialomitianu, Chitoiu. ANAF- Bodu, Gelu Stefan Diaconu, Blejnar, baiatul ala numit de Ungureanu, Gelu Stefan Diaconu.
      Care stanga 8 ani frate ? Sau vorbim pe lozinci, ca Stroe si Chitoiu erau socialisti care vroiau sa-l saboteze pe Crin ?

      Ștergere
    4. Am scris socialistul Tanasescu la misto, sper ca se intelege. Ca numai socialist n-a fost Tanasescu, ala care a dat dreptei ideea cotei unice.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    7. Astea sunt lucruri care tin de "dreapta", nu ma bag eu in ele. Doar ca sunt cam penibile, hai sa-i votam pe aia ca sunt de dreapta si dupa aia stati nitel ca aia pe care i-am votat noi nu sunt de "dreapta", altii, noi, sunt "adevarata dreapta".
      Si chiar vorbesc serios cand spun ca e penibil sau fuga de raspundere sa spui dupa 8-9-10 ani de "dreapta" ca aia nu sunt de dreapta. Sper sa nu urmeze fraza lui Iliescu, niste golani care au intinat nobilele idealuri ale dreptei.

      Nu in ultimul rand, si tot foarte serios vorbind, dreapta in Romania inseamna unii care fac contracte cu statul, indiferent ca-i vorba de medicamente sau de pixuri. Sunt foarte putini oameni care sunt chiar de dreapta, care sa reuseasca conform principiilor acesteia intr-o tara ca a noastra. Iar daca reusesc in nici un caz nu se baga in politica. Restul sunt mituri urbane ale unor oameni care ori nu au ce afec, ori au interes politic.

      Ștergere
    8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    10. dan dinoiu- anonimul are dreptate.
      1. la noi nu exista stanga.exista doar un fel de politicieni care se raporteaza la cei defavorizati precum mazare. acesta este reprezentativ ptr psd si nu dragnea sau ponta.chestia e ca psd a pus mana in anii 90 pe mai toti specialistii si i-a inregmentat in randurile sale oferindu-le ba demnitati in stat , ba oportunitati de aafceri cu statul sau chiar afacerri intregi luate pe mai nimic. nu era rau daca aceste intreprinderi erau capitalizate de catre respectivii si conduse in spiritul economiei de piata. dar nu s-a intampplat si lucrul asta a fost inca o piatra de moara legata de piciorul economiei romanesti. nici nu stiu daca sa-mi doresc o stanga adevarata in locul psd sau mai la stanga psd...
      2. dreapta noastra s-a constituit pe ramasite, pe individualitati, pe orgolii si pe foarte putina competenta. intelectutalii s-au retras in munti basicati ca nu le-a fost recunoscut geniul din prima si au fost pusi la munca de jos. meseriasii au dat si ei bir cu fugitii ba in afaceri sesizand oportunitatile, ba afara speriati de munca de sisif si banii putini pe care ii puteau face daca erau corecti in slujba statului. o parte s-au 'calificat" la locul de munca si au devenit experti care au servit pe rand ambele tabere in schimbul a tot felul de avantatje.
      incompetenta, coruptia si individualismul a facut ca dreapta sa nu faca nicio reforma in esenta si totul doar de azi pe maine si carpeli.
      dreapta, la fel ca "stanga" nu a voit nici ea sa se puna ordine, sa fie legi simle si clare impotriva evaziunii, impotriva coruptiei, impotriva deprofesionalizarii functionarimii, impotriva subordonarii justitiei, etc.
      dreapta numai a pus proptele, a dat carje, masurilor luate de psd si nu a turnat nicio fundatie noua in niciun domeniu.
      dreapta a actionat precum funeriu in educatie. a pus camere video si a apasat pe claxon. nu a umblat la programa scolara, la schimbarea modului de predare in scoli, la motivarea prorfesorilor, doar praf in ochi si vaicareli.
      si nu zic aici numai de unii, ci de toata dreapta din 1990 incoace.

      Ștergere
  28. Tatomir Cristian ma numesc, daca la mine te referi. Si banuiesc ca la mine deoarece "mi-ai raspuns". Iti dau si CNP daca vrei, iti dau si adresa de mail, si adresa de acasa daca doresti.
    Singura problema este daca toate te-ar ajuta cu ceva sau continui cu paranoia. Avand in vedere ca esti de "dreapta" nu cred, prevad c-o sa continui sa-ti gasesti "adversari" si "comploturi" pe internet si probabil ca si in viata reala.

    Basescu este exact ca Jean Constantin in Pistruiatul: uite nene ce-i acolo sus, iar in timp ce tu te uiti acolo iti dispare portofelul, dus pe apa "reformei".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric de 2 ani romanii simt ca traiesc cu mult,mult mai bine.Sub guvernarea domnului Ponta nu exista roman care sa nu vada cum de la an la an i-au crescut substantial veniturile.Cel mai bun exemplu este acela ca azi, romanii sunt multumiti si fericiti,nu se mai plang ca nu au bani,nu mai exista greve,nu se mai cer mariri de salarii sau pensii.E liniste.Cine se plange azi, in Romania domnului Ponta ,inseamna ca e basist .Domnul Ponta are acum 45 la suta in sondaje si va fi cu siguranta noul presedinte al Romaniei.Abia atunci romanii vor trai cu adevarat bogati si fericiti ...in liniste.Nu putem uita cum muream de foame pe capete sub Boc si cum tara era in pericol sa se destrame.In toate orasele tarii grupuri de 30-40 de oameni amarati protestau zilnic pe la colturi,nu existau medicamente iar bolnavii pensionari mureau pe capete.Astazi domnul Arafat ne-a transformat spitalele in adevarate oaze ale sperantei.Nici nu mai exista greve in sistemul sanitar fiindca medicilor li s-au marit extraordinar de mult salariile iar conditiile pentru pacienti sunt atat de bune incat nu mai exista plangeri.Batranii nostri pensionari din armata isi primesc azi pensiile de altadata ...nu injumatatite de Boc.Din pacate justitia a ramas inca in mana lui Basescu si chinuie tocmai primarii care dau bani amaratilor in loc sa il aresteze pe Basescu care ne-a tinut in foame si saracie lucie.Prietenia lui cu americanii nu ne aduce nimic bun.Rusia si China sunt tarile care tin cu romanii saraci de la tara si ne ajuta cu gaze ieftine si investitii.Ei nu ne cer nimic in schimb ,nu vor sa facem reforme,vor doar sa fie partenerii nostri in locul UE si SUA.Domnul Ponta face bine cand tine aproape de domnul Putin,salvatorul poporului rus.

      Ștergere
    2. De doi ani se platesc cateva miliarde bune de euro pentru datoria facuta de "dreapta", aia de 20 de miliarde de la fmi. Nici nu stiu cate exact, vreo 7-8 miliarde pe an. O fi de colea pentru unii nu zic nu. Insa dincolo de asta textul aduce a unul scris de un proaspat iesit de la guvernare si incep sa inteleg de ce unii pur si simplu nu pot mai mult de 16-17%. Este un handicap intelectual.

      Ștergere
    3. Basescu: sa traiti bineee!
      Ponta : sub mine.....sa traiti si mai bineee! Daciana stieee!
      Crin : sa traiti sefu!...asta imi place sa aud ,oriunde as fi !
      Voiculescu : ....eu, impreuna cu Camelia, traim foarte bine !
      D.Constantin : .....si noi pe langa dumneavoastra sefu !
      D.Diaconescu : ...ramaneti cu ei la putere... caci altfel nici nu stiti ce pierdeti !
      K.Hunor : ...noi mereu traim bine!
      Romanii in cor : noi nu....niciodata!

      Ștergere
  29. De doi ani se platesc cateva miliarde bune de euro pentru datoria facuta de "dreapta", aia de 20 de miliarde de la fmi............................Stanga-Dreapta....cu totii au facut datorii si au vandut tara pe nimic.De platit, plateste poporul ....nu politicienii.Asa ca ....ciocul mic si joc de glezne, pana nu vine p.ulimea( citat din Oprescu) sa va numere ouale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce texte de doi bani, vin aia din citatul lui Oprescu sa numere casele si hectarele poate.

      Ștergere
  30. 2 ani cu pontanacul ne-a ajuns ! sa dea domnul sa nu ajunga presedinte unul de la psd!

    RăspundețiȘtergere
  31. de ce sa nu ajunga ? va e frica de justitie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti sluga la baronii aia bogatani ai psd?

      Ștergere
    2. nu, sunt un admirator al viitoarei justitii. :))))

      Ștergere
  32. @Dan Dinoiu
    Povestioara aia cu electoratul de "dreapta" (haha!) care l-a sanctionat pe Tariceanu este haioasa foc, cred ca merge de minune spusa pe la sate ca in orase se lasa injuraturi cel putin.
    Asa-i cand ajungi la putere pe frauda morala si desemnari dubioase de premieri. Alianta DA n-a castigat alegerile iar despre desemnarea lui Tariceanu...nici Basescu nu cred ca stie exact cum se desemneaza pe bune un premier. Dincolo de cum ii convine lui. Ai impresia ca 16-18, hai 20% inseamna si dreptul de a conduce un guvern iar cand te intorci la alegeri si vezi procentul exact ti se pare ca i-a sanctionat electoratul de dreapta.
    Iar in alegerile din 2008 toti mari barbati de stat liberali, oratori sau mai putin oratori, s-au calificat in parlament de pe locurile 2-3, asa ca...

    Nu in ultimul rand te sfatuiesc sa retii ceva. Ori iti faci o secta si iti promit ca nu ma intereseaza, ori inveti sa suporti realitatea, adica "dreapta" nu e chiar dreapta si nici pe departe atat de mare si de competenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aduna toate partidele de dreapta si vezi ca dau mai mult ca psd

      Ștergere
    2. Da ....dar cu PSD-ul voteaza si mortii lui Dragnea.Sa nu te mire daca scot 180 la suta.

      Ștergere
  33. Cu PSD o sa voteze romanii din Franta, 5 la minut sau cat iesisera ultima oara la socoteala, in 2009. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric ! Romanii din Franta asteapta cu drag sa le arate asa mandrete de socoteala, celor de la PSD.

      Ștergere
  34. A fost o relație de 6 ani, deci a fost cu siguranță semnificativă. Dar când am văzut postul lui Dr.James pe net, l-am contactat și mi-a explicat situația și mi-a promis că mă va ajuta. fianța mea spunea că nu vrea să mă mai întâlnească pentru nici un motiv. Dar după ce am făcut ceea ce mi-a cerut doctorul Dr.James, i-am trimis din nou un text de memento bun, el a răspuns și a stabilit o întâlnire pentru noi. acum suntem din nou împreună, mulțumită lui Dumnezeu pentru folosirea lui Dr.james pentru a aduce înapoi dragostea noastră, suntem cu adevărat fericiți împreună acum. doar incase aveți nevoie de ajutor puteți, de asemenea, să-l contactați pe e-mail: ogbidihomeofsolution1@gmail.com sau whatsapp / apelați-l pe: +2348052523829. mulțumiri și Dumnezeu să vă ajute în timp ce îl contactați.

    RăspundețiȘtergere
  35. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog