Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 ianuarie 2012

5 informaţii simple şi o întrebare ne-retorică despre proteste

1. Demonstranţii sunt foarte puţin numeroşi. România are o populaţie de două ori mare decât a Greciei, iar în acea ţară la un protest slăbuţ au ieşit în stradă 20-25 de mii de oameni.

2. Este evident pentru oricine a studiat imaginile cu grijă că protestatarii glugaţi care au aruncat cu pietre, etc. nu sunt aceeaşi cu bătrânii care se plângeau de pensii cu câteva ore mai devreme. Atât sâmbătă cât şi duminică. Imaginea manifestaţiilor a fost stricată de bătăuşi.

3. Puterea pierde, iar opoziţia nu câştigă. Alipirea lui USL la proteste (pe faţă, conform Evz şi blogary) poate fi un eşec de proporţii. Subiectul trebuie şi va fi urmărit.

4. Problema nu mai este demult Legea Sănătăţii, aşa cum a fost ea mediatizată. Sau Arafat. De sâmbătă discuţia s-a lărgit. Dacă PDL vrea să răspundă protestelor, trebuie să o facă altfel. Dacă o face, înseamnă că răspunde unui grup mic de oameni, "mobilizaţi de opoziţie" (conform mass-mediei prietenoase puterii). Dacă nu o face, poate părea loviţi de autism.

5. Ziua de mâine e decisivă. Lucrurile fie se termină în această seară, fie spiralează. Mâine e luni - zi de muncă. Prezenţa la o eventuală demonstraţie ar scădea în mod natural.

6. Ce credeţi că face SRI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog