Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 martie 2014

INSCOP, martie 2014: jocul de-a izolarea-în-turul-doi

Datele provin din cel mai recent sondaj INSCOP (alte date pot fi găsite și aici).

1. Cu cât un candidat e mai apropiat din punct de vedere personal sau politic de președintele Băsescu, cu atât scorul respectivului candidat în turul doi împotriva lui Ponta e mai slab:

Udrea 28%
Boc 31,5%
MRU 41,6%
Antonescu 42,5%
Iohannis 49%

2. Teoria enunțată de Traian Băsescu la Adevărul Live nu este susținută deocamdată de fapte. În turul doi nu Ponta e izolat ci "dreapta", cu tot cu Antonescu, e izolată.

Iată despre ce e vorba: în primul tur un pic peste 30% din respondenți optează pentru candidați ai "dreptei" (Antonescu + MRU + Predoiu + cei care optează pentru un nume din afara listei gen Iohannis). În turul doi candidatul "dreptei" rămas în luptă obține susținerea celor 30% - cu mici nuanțe: Antonescu și Iohannis obțin votanți în plus, Boc și Udrea pierd din cei 30%.

Lăsând nuanțele la o parte, cei 30% sunt insuficienți pentru victorie. Și asta pentru că împotriva candidatului "dreptei" se mobilizează tot restul României. Adică:
- evident electoratul lui Ponta (25%)
- PPDD, PRM, UDMR (7%)
- oamenii care n-ar vota în primul tur (și care în turul doi ar vota Ponta)
- oamenii care nu sunt hotărâți cu cine să voteze în primul tur (și care în turul doi ar vota Ponta)
- votanți PNL în cazul în care persoana care reprezintă "dreapta" în turul doi nu este membru PNL

Situația poate fi reformulată în mai multe feluri. Două lucruri sunt interesante:

- În turul doi, în funcție de competitor, Ponta primește 1 sau 2 voturi în plus pentru fiecare vot primit în primul tur.

- Ponta este opțiunea în turul doi a 50-60% din românii aflați în țară, în contextul în care doar 36% din românii aflați în țară au încredere mare sau foarte mare în el. În alte cuvinte, Ponta ar obține în turul doi voturi de la oameni care nu îl plac, dar care au încredere și mai puțină în Antonescu sau în Boc sau în Udrea sau în MRU, etc.

2b. PSD se poate împiedica și rata această oportunitate
- folosind alt candidat decât Ponta
- eșuând în a mobiliza măcar părți din acest imens public care nu e nici PSD, nici "dreapta" și care reprezintă cam 47% din populația aflată în țară. Absenteismul este de fapt amenințarea reală.

De asemenea, e de așteptat ca politicienii opoziției să reconstruiască antipesedismul. Mai au șapte luni și jumătate să redefinească paradigma conform făgașelor tradiționale din 2001-2004. Ponta nu se află într-o situație de invulnerabilitate.

40 de comentarii:

  1. adica antonescu e vazut ca mai apropiat de basescu decat iohannis? adica propaganda antenei 3 a functionat? si vad ca inscop zice ca in primul tur crin e la ceva departare de restul de pe partea dreapta. dar eu zic ceva:
    1)de ce naiba peremistii sa voteze cu ponta care a luat udmr la guvernare?????
    2) nu se poate ca votantii maghiari, care au boicotat referendumul de suspendare in 2012 sa asculte iarasi de basescu si de victor orban si de tokes si sa voteze un candidat non-psd?
    3) daca "Cu cât un candidat e mai apropiat din punct de vedere personal sau politic de președintele Băsescu, cu atât scorul respectivului candidat în turul doi împotriva lui Ponta e mai slab", inseamna ca de asta basescu incearca o apropiere de antonescu si de iohannis.
    4) whot the heck is inscop? al cui e? e institut de incredere ? ca-l vad pe seful lor remus stefureac des la realitatea la rares bogdan, la b1 la turcescu etc. pare cam tinerel. zicea rares bogdan ca e un tanar sociolog de perspectiva sau cam asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Propaganda A3 a functionat perfect. In doar doua luni l-au facut praf pe Antonescu. L-au scos tradator si vinovat de ruperea USL, cand era evident ca Ponta si PSD-ul au pus la punct sugrumarea PNL-ului. Nu ca PNL nu si-ar merita disparitia dupa un concubinaj jenant, inca din 2007, cu fortele politice care isi doresc pastrarea tarii intr-un sistem de prada oligarhic de tip Ianukovici. Norocul PNL-ului e deocamdata Iohannis, dar si pe ala A3 il poate termina in cateva luni daca are chef.
      Stim, domnul Mateescu nu e prea convins de forta politica reprezentata de A3, prvind doar cu ochi de sociolog pe cifrele audientelor, nu si pe reactiile in lant pe care le provoaca. Toata lumea se raporteaza la ei. Cei mai multi neutru-pozitiv, cativa negativ si un numar destul de mare foarte pozitiv. Si mai sunt si RTV-ul si TVR-ul si RRA-ul si cam toata presa care multiplica pe tonalitati cat mai diferite mesajele A3... Chiar si presa "basista" face publicitate negativa A3...

      INSCOP e Maior ---> Stefureac si Felix Rache (Lache) de la Antena 3 ---> Geoana

      Ștergere
    2. Tu nu esti dintre aia care ziceau, sau achiesau, la urmatoarele "fapte": ca Antonescu doarme, ca "kakarau", ca e repetent, ca Porumbacu, ca nu stiu ce i-a facut primei neveste, ca si-a luat penthouse, ca... ?

      Ahh, acu' A3 l-a facut praf pe Antonescu. Bine. :-)

      Si tot despre A3. Eu am o teorie, ca A3 este o inventie basista(parlamentul, cleptocratii, 322, politicienii etc).
      A3 isi trage puterea de la Basescu, asa cum Basescu isi trage puterea de la A3. Fiecare isi securizeaza electoratul/publicul pe seama si cu ajutorul celuilalt. Daca o parte nu ar exista, ar trebui inventata, sunt un fel de SUA si URSS la nivel mic, care atunci cand sunt la apogeu nu mai lasa loc nimanui.
      Vezi Realitatea. :-)

      Ștergere
    3. 1. peremistii il iubesc din suflet pe Ponta, chiar il iubesc. Aventura cu UDMR-ul e prea putin ca sa nu il voteze.
      2. nu. votantii udmr voteaza cu cine vor ei, nu cu cine vrea orban sau mai stiu eu cu cine. Iar Ponta a stiut sa gadile placut UDMR-ul in ultimii ani si sa il ia acum si la guvernare. Vezi ce a facut Antonescu.
      3. Afirmatia era inversa. Basescu e agreat de 30% din votanti, restul il resping sincer. Oricine e perceput drept omul lui Basescu nu sare de pragul asta. Si nu cred ca Basescu se bazeaza pe Antonescu pentru a-l sustine in turul 2 spre eventuale alte combinatii. Antonescu e cal mort. Mai vorbim peste 3-4 luni.
      4. habar nu am. Mie rezultatele mi se par acceptabile, fata de cum vad eu situatia.

      Ștergere
    4. @Anonimul de la 15:42:
      nu zau? iti pare ca antonescu trebuie sa castige presedintia, dupa tot traseul lui politic din ultimii 3 ani? sincer, mie imi este frica de el si de ponta, impreuna la putere iarasi! prefer sa-l stiu pe antonescu in opozitie, sau in vacanta, si pnlul in opozitie, decat pe toti astia din pnl si psd, la putere, refacand USLul.

      Ștergere
  2. ar fi interesant de studiat o finala Ponta-Johannis. parerea mea e ca Johannis ar atrage "dreapta" intr-o proportie mai mare decat Antonescu, pentru simplul motiv ca "basistilor" le-ar fi mai usor sa puna stampila pe neamt decat pe Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. plus electoratul udmr care ar trebui sa voteze un minoritar mai degraba decat psd.
      problema la johannis e de discurs.

      Ștergere
    2. Astăzi s-a produs la nivelul PNL un adevărat cutremur, într-una dintre cele mai importante organizații care îl susțin pe Crin Antonescu. Deputatul PNL Dolj, Cosmin Enea, a anunțat că demisionează din partid urmând a trece la PSD. Alături de Enea și-au anunțat susținerea față de inițiativa acestuia alți 14 primari din județ.


      Răzmerița din PNL Dolj este cu atât mai surprinzătoare cu cât organizația a fost una dintre cele mai vocale care au susținut ieșirea de la guvernare a partidului. De asemenea, organizația condusă de Mihai Voicu, un confident al președintelui PNL, a urmat cu strictețe direcțiile promovate de conducerea centrală.

      În acest moment, se pare că tocmai aceste filiale care l-au susținut incontestabil pe Crin Antonescu, sunt părăsite de membri cu funcții importante, în încercarea de a rămâne la putere.

      Contactat de pesurse.ro, deputatul PNL Daniel Iane a spus că este doar o coincidență și că deputatul Cosmin Enea nu ar fi avut influența necesară încât să îi convingă pe cei 14 primari să plece la PSD.

      ”Mă îndoiesc profund, e o coincidență. El cu siguranță nu avea puterea să îi influențeze într-atât încât să facă această mișcare, să plece de la noi. Nu cred că Enea avea capacitatea să influențeze primarii. Probabil este o coincidență care se face pe faptul că PSD s-a lansat în a încerca să racoleze cât mai mulți de la liberali”, a declarat deputatul PNL de Dolj, Daniel Iane.

      Totodată observăm că în teritoriu începe un curent de mazilire a apropiaților lui Crin Antonescu. După Dolj este posibil să asistăm la o situație asemănătoare și în Gorj, acolo unde organizația este condusă de Dian Popescu, un apropiat al liderului PNL. Și aici primarii liberali din regiune le transmit liderilor filialei Gorj că sunt nemulţumiţi de ei.

      Mulţi dintre primarii din Gorj afirmă că vor rămâne în partid doar pentru a nu-şi pierde mandatul şi le cer socoteală liderilor, în frunte cu preşedintele Dian Popescu.


      Si cand ma gandesc ca PNL a ajutat PSD-ul sa revina la putere....incepand din 2007 ,prin ruperea aliantei DA si izgonirea PDL din guvernul Tariceanu ,omul care a facut din PNL aripa liberala a PSD .Vedem si azi ce politica de destructurare a fostului sau partid ,duce alaturi de Ponta.Anii care au urmat au continuat acest trend....PNL a sprijinit tot timpul revenirea in forta a PSD....sustinerea lui Geoana,alianta cu Voiculescu si formarea USL...alaturi de un vis mai vechi al penelistilor,dezintegrarea PDL si absorbtia lor in PNL.Aproape aceleasi erori pe care UE si NATO le-au comis in raporturile lor cu Putin.Iata ca azi ,penelistii lui Crin,lupta sa nu dispara sub loviturile lui Ponta si sa nu se trezeasca anexati precum Crimeea ,intr-un nou partid, nascut de Tariceanu,bascanul liberal...sub supravegherea si la ordinul PSD....aceasta uniune euroasiatica socialist-penelista. Cam la asta a dus politica antibasista, servita de pesedisti celor din PNL.In timp ce PSD-ul punea antibasismul intre paranteze, atunci cand interesul le dicta asta si intrau ba la guvernare ,ba in coabitare....penelistilor li se cerea sa refuze categoric orice contact cu Basescu si PDL si sa devina talibanii antibasismului .Daca in 2007, Tariceanu nu trada si nu fugea ca si azi langa PSD,partidul lui Ponta era de 10 ani in opozitie si inca mai avea de stat.Judecati si singuri cui i-a folosit cel mai mult antibasismul si o sa intelegeti cum ati fost manipulati.

      Ștergere
    3. Ce mai lacrimi, ce mai tumult. :-)

      Poate s-au gandit ca mai bine o paritate si un scor de 78% pentru Antonescu decat o unire cu forta sub Basescu si Udrea.

      Acum vor 25%, dar s-ar multumi si cu un 22-23%, si pana la urma recunosc ca nici 20% n-ar chiar un dezastru. Asta dupa ce se bateau cu pumnul in piept ca sunt singurul partid de dreapta si dupa Stanaisoara si Frunzaverde o sa-i absoarba pe toti.

      Ștergere
    4. @Anonim19 martie 2014, 15:31

      in gorj si dolj sunt cele mai slabe organizatii liberale (dupa harcov). deci paguba in ciuperci. insa da, psd-ul e abject pana la dumnezeu. poate doar justitia si serviciile secrete sa opreasca tavalugul antioccidental care ar urma prin ajungerea ca presedinte a lui ponta.

      Ștergere
    5. @Anonimul de la 15:31:
      perfect logic ce se intampla. oamenii de la baza pnlului, ma refer la primari si alti functionari publici, la activisti si la toti clientii care graviteaza in jurul lor, sunt identici cu cei ai psdului. au exact aceleasi metehne si apucaturi, ba chiar lucreaza cu psdistii, mana in mana, de foarte multi ani. exact acesti oameni nu inteleg dece ei trebuie sa plece acum de la putere, si de la banii publici, si psdisti sa ramana. exact acesti oameni, prin retelele de familie si de prieteni, ii fac lui antonescu atmosfera proasta si il scad in sondaje. cred ca antena 3 nu face decat sa puna capacul pe problema si sa exprime, frumos, curat, sentimentul popular de nemultumie la adresa lui antonescu.

      Ștergere
    6. ...si inca ceva despre caderea lui antonescu: a cam disparut din spatiul public! pana acum avea o limbarita de neoprit, acum tace si tace asa de tare sa i-a enervat chiar si pe suporterii lui cei mai infocati. o sa spuneti ca nu mai are acces la tv asa cum avea inainte... nu cred!... exista inca posturi tv si un public care i-ar sorbi cuvintele, numai sa stie ce sa spuna. ori aici el are o problema, o problema cu care s-au confruntat toti liberalii ajunsi in posturi dupa alegeri (de la marga, la daniel barbu si pana la fenchiu, chitoiu si stroe): toti erau buni de gura cand era vorba de basescu dar nu aveau nimic de zis, in numele partidului lor, in guvernul condus de ponta. cam asta e problema lui antonescu, nu are prea multe de zis in numele pnl...

      Ștergere
    7. Eu il astept sa ne vorbeasca putin despre Felix.

      In 2006, CNSAS a decis ca Dan Voiculescu si Mona Musca au fost
      colaboratori ai fostei Securitati.In timp ce verdictul final, de colaborator al Securitatii, a venit dupa ani de zile in cazul lui Dan Voiculescu, Mona Musca l-a aflat in cateva luni. De asemenea, Mona Musca a fost exclusa din PNL inainte chiar ca CNSAS sa dea o decizie, in timp ce Dan Voiculescu a fost mentinut in functia de vicepresedinte al Senatului din partea PNL si a castigat alegerile cu sprijinul acestui partid mult dupa ce Inalta Curte a dat verdictul final.

      Mai mult, Mona Musca a fost urmarita penal pentru fals in declaratii, procurorii apreciind ca a mintit cand a semnat, pe propria raspundere, ca nu a colaborat cu fosta Securitate, in timp ce Dan Voiculescu a primit NUP fara sa i se ceara vreo socoteala.

      Culmea este ca, sub aspectul fondului, gravitatea faptelor comise de cei doi a fost exact pe dos. In timp ce Mona Musca a dat note informative laudative, Dan Voiculescu si-a turnat inclusiv rudele, care l-au dat in judecata pentru modul in care le-a afectat viata.

      Ștergere
  3. antena 3 e un post de televiziune terorist. o mizerie antioccidentala. in orice tara ar fi fost inchisa demult. de-abia astept ca acea dejectie sa nu mai existe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce este antena 3 ? La mine, in memoria televizorului, nu exista. Puteti rezolva problema instant ...din setarile televizorului.

      Ștergere
  4. americanii ar trebui sa stie ca daca permit psd-ului sa castige prezidentialele atunci romania se va indrepta pentrui decenii spre moscova. e o chestiune de siguranta nu nationala, ci europeana. sunt alegeri la fel de importante ca cele din italia de dupa razboi cand comunistii prosovietici au fost infranti cu greu de proamericani.

    vreti o romanie in care voiculescu si baronii psd sa se imbogateasca precum oligarhii rusi , iar restul romanilor sa emigreze in ue? vreti ca proprii copii sa va blesteme daca nu mergeti la vot? sunt alegeri cruciale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi avertizati asupra pericolului influentei rusesti,gustati din plin din propaganda moscovita ...intalnita la noi pe la Antene....aceea ca americanii decid castigatorul in alegerile din Romania,nu romanii.Daca ar fi fost asa ,guvernul MRU nu ar fi cazut iar USL -ul nu ar fi castigat cu 57 la suta in seara alegerilor....ar fi avut grija americanii sa ii scoata la 49.Apoi nu precizati clar ce alianta vedeti pe zona de dreapta ...intre cine si cine?Cine sa lupte cu PSD-UNPR-PC........o alianta PNL-PDL-PMP-FC-PNT...arbitrata de UDMR ?

      Ștergere
    2. guvernul mru a cazut din voia lui basescu si a americanilor (cota de neincredere urcase la acelasi nivel de pe timpul lui boc si situatia era exploziva) pentru ca dupa aia pdl a inceput atacul total si daca nu era suspendarea , usl nu lua 58%. pentru defularea furiei populare americanii au ordonat migrarea parlamentarilor gen frunzaverde(mason) catre pnl si altii catre unpr pentru ca guvernul mru sa cada. plagiatul, arestarea lui nastase ar fi doborat usl. insa a venit suspendarea

      Ștergere
    3. Deci tu spui ca americanii,intelesi cu Basescu, l-au rugat pe Ponta sa bage o motiune la MRU ca sa il poata da jos....motiunea aia legata de universitatea in lb.maghiara,pe care Ponta,atunci o critica iar acum o sustine si a bagat-o in programul de guvernare cu UDMR.Dupa care ,americanii s-au gandit si la liberali si la UNPR-isti si au ordonat migrarea pedelistilor masoni ca sa intareasca PNL-ul si sa slabeasca PDL-ul.Cu alte cuvinte,americanii au intarit USL-ul si au slabit PDL-ul.Pai in cazul asta de ce s-ar mai fi suparat Ponta si Crin pe americani si i-ar fi incurcat cu asa o suspendare reusita? Si atunci,de ce am crede ca americanii nu vor USL-ul...ca din ce afirmi i-au ajutat din plin si au lovit tocmai PDL-ul....fireste,intelesi cu Basescu si bilderbergii si evreii mondiali...aaa si cu fascistii.....

      Ștergere
    4. Troll harder Mandrasescule! Voi ati facut suspensarea?

      Ștergere
  5. Se vede ca astia de "dreapta" sunt tare nervosi. Vesnica Antena, americanii, propaganda moscovita, KGB, chestii-trestii. Astea n-au reusit nici data trecuta. Nici nu mai are vreo importanta articolul si ce spune el, ci important este sa apara un articol ca sa se verse frustrarile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data trecuta nu a fost cu Mihaela dragostea mea?.....Vad ca se incalzeste iar pe margine.....

      Ștergere
  6. Vrong si gresit. Iar comparati mere cu suruburi: procente rezultate din universuri diferite. Increderea e din total populatie. Votul raportat de INSCOP sper din tot sufletul sa fie din votanti, daca sint cit de cit decenti metodologic. Increderea in Ponta (din total populatie) este intr-adevar usor peste 35. Votul in schimb (atentie! doar cei identificati ca participand la vot, dar raportat din total populatie, sa avem baza comuna de comparatie) este in jur de 30, in functie de contracandidat. Deci votantii nu depasesc bazinul de incredere. Get your numbers right, mate, and your vodka straight :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Increderea in Ponta (din total populatie) este intr-adevar usor peste 35.Votul in schimb ,cei identificati ca participand la vot, dar raportat din total populatie,este in jur de 30.

      Deci 5 la suta ,desi au incredere in el ...mai au totusi indoieli.Ce oameni!Ei nu se uita la televizor ca sa afle cum traiesc?

      Ștergere
    2. Abia acum văzui comentariul. Acum 5 zile avu loc dezbaterea pe FB cu Remus Ștefureac. E cum ziceam eu :) votanții pro-Ponta ***din turul doi*** depășesc cu mult bazinul de încredere. S-a mirat și CSCI-ul, dar la INSCOP așa le iese.

      Accept scuzele și-un whisky, thank you.

      Ștergere
    3. care este numarul efectiv de alegatori aflati acum in tara? cat de mult asculta electoratul maghiar de liderii sai la alegerile prezidentiale? care e gradul real de notorietate al lui johannis?

      Ștergere
  7. inscop pare ca are cifre credibile. deci, comparand cu ultimul sondaj csci, ce rezulta? ca sondajul csci in care tariceanu castiga tot era o mizerie, un puroi pesedist. sa tot ai incredere in acel institut. probabil ca il va da in turul 2 pe ponta cu 80% din voturi. ca da, ponta va candida . se autopromoveaza in mod obsesiv de 2 ani pe toate posturile.

    RăspundețiȘtergere
  8. ponta vrea sa fie presedinte, iar basescu vrea sa fie liderul viitoarei opozitii de dreapta. singurii care ii incurca sunt crin si iohannis si de aceea ponta si basescu s-au inteles sa scape de cei 2....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e un fel de Mioritza in 4 ....iar bietul Crin ,desi stie ,nu actioneaza ...isi accepta destinul tragi-comic si ii preda lui Johannis testamentul lui politic....desi nu ar prea vrea, dupa ultimul lui interviu din revista 22.
      Cat despre Ponta si ce vrea el.....pai el a vrut si doctorat dar i-a iesit plagiat,a vrut si demiterea lui Basescu dar i-a iesit o coabitare,a vrut si un USD dar nu s-a putut,a vrut si un nou USL dar i-a iesit doar Tariceanu, plus alti cativa care il vor mai urma...prea putini pentru prea multul pe care si l-a dorit.
      Despre Basescu ...cand spuneti ca vrea sa fie liderul viitoarei opozitii de dreapta nu ne amintiti ce se intampla cu actuala opozitie de dreapta si din cine este ea formata...in plus,desi aveti convingerea, nu dati deloc detalii cu privire la modul prin care Ponta si Basescu vor scapa de Crin si Johannis.Ma indoiesc ca la alegerile prezidentiale vor candida si Crin si Johannis....asa ca,mai intai, trebuie sa scape ei insisi ,unul de celalalt....operatiune la care Basescu si Ponta nu pot fi decat spectatori,ca si noi toti, ceilalti romani.

      Ștergere
  9. Waw, A Game Of Thrones, volumul Inclestarea Regilor.

    Antonescu se vrea pe post de Robb Stark, tradat de aliati. (saracutul de el, s-au inteles aia sa scape de el). Bine, o sa existe comentarii, deoarece Robb a castigat toate bataliile dar a pierdut razboiul pe cand Antonescu nu stiu ce batalii a castigat pana acum.

    Basescu, old Lannister. Asculta-mi ragetul si tot restul. Stim toti cum termina, cu o sageata in burta trasa de fiul lui. Ramane de vazut care-i asta. :-)

    Udrea, un fel de Bolton feminin care isi bazeaza forta pe old Lannister si pe tradatorii Frey desi ar vrea sa credem ca are ceva din savoarea si gingasia Highgardenului.

    Johannis, Stannis Baratheon. Vorbe putine si scrasnite. Prefera sa stea la Sibiu chiar si la evenimentele majore(a aparut in presa ca la Congresul PNL a venit sambata de la Sibiu, a plecat seara inapoi ca sa vina dimineata din nou la Bucuresti)
    Nu cred o iota din alea 50% aproximate.

    MRU cand e lasat singur de capul lui, adica in emisiuni aseptice, doar cu moderatorul si eventual cu Flutur, ca aseara la Digi, zici ca-i Victarion Greyjoy in fruntea flotei de fier. Pare barbat de stat, musca din ei nu altceva. Ramane de vazut cine-i Euron Greyjoy si ce poate face cand apare in medii septice.

    Tariceanu, Edmure Tully. Cred ca am spus tot.

    Boc din casa Martell, suparat pe procentele lui la fel cum Martell e suparat pe invaliditatea si pe fetele lui.

    Predoiu. Fost aliat cu old Lannister, poate fi asemanat si cu The Hound datorita felului maiastru in care a colaborat intens cu Lannisterii, mica reforma, etc insa aia nu si-au platit datoriile in acest caz.
    Daca va aduceti aminte, a condus un guvern interimar dupa MRU si chiar a avut o iesire de premier pe televiziuni la acel moment. Are legaturi cu Tariceanu, care l-a propus, dar din pacate cei care-l sustin seamana mai mult cu Brotherhood Without Banners decat cu o armata regulata.
    Aici prevad o surpriza nasoala pentru oratorul Antonescu, dar nasoala de tot. Totusi se voteaza presedintele nu oratorul Romaniei.

    Ponta, Jon Snow dupa slujba zic unii. Adica se ocupa cu ceva chiar daca acel ceva este insuficient fata de pericolul ce-l paste si fata de asteptari. Tot Jon Snow dupa parinti(ilustri altminteri, daca e sa ne luam dupa teorii), adica in cazul de fata a cam abandonat stanga, de voie sau de nevoie, fiindca guvernarea este sau pare de centru.
    Ponta, Littlefinger zic altii. A furat-o pe Daciana de la tata socru, partidul de la Geoana, premierul de la liberali si e pe cale sa fure si presedintia de la romanii de dreapta.

    Sa vedem cine o sa stapaneasca dragonul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vedem cine o sa stapaneasca dragonul.....................Cum adica ,cine? Distribuitorii de carte...fireste! Restul ,raman cu fictiunea....si se vor hrani cu imaginatia.Asa a fost si in decembrie 2012....

      Ștergere
  10. Iohanis tocmai ce l-a depasit pe Ponta la incredere, deci un tur doi Antonescu- Ponta ar putea fi foarte greu de anticipat

    RăspundețiȘtergere
  11. dupa felul cum ciocaneste dna la pnl, dupa cum johannis e prezentat deja peste ponta, se pare ca si lui ponta si lui basescu le e frica de antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  12. sondorii de la csci, recte uratul sultanescu si umflatul cu gusa bogdan teodorescu inventeaza alt sondaj,unde cica in primul tur plagiatorul ia 48%. cum ii mai rabda pamantul pe acesti escroci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. insusi ciuvica a zis ca e cusut cu ata alba oricat ar dori el sa fie pedepsit pnl ptr dezertarea din usl.

      Ștergere
  13. ce e interesant e altceva. reevaluarile...
    dupa divortul pnl de psd s-a lasat cu ba pe-a ma-tii! acum,dupa ce eba s-a mutat la pmp si intelectualii lui basescu si-au luat temporar naframa alba de pe ochi, dar si-au pus-o la loc dupa ce aceasta a renuntat sa candideze la europarlamentare, sustinatorii celor doua tabere sunt uimiti ca sunt banati si injurati de fostii tovarasi de drum...
    curata democratie...

    RăspundețiȘtergere
  14. sondorii palada, sultanescu si teodorescu promoveaza un terorism mediatic prin minciunile lor abjecte din sondajele pe care le fabrica. faptul ca sunt si consilierii lui ponta (sau purtatori de cuvant) ii face si mai necredibili. ei si talibanii din afghanistan au multe in comun, unii cu arma, altii cu cifrele masluite din sondaje cu care slavesc pesedeul si liderul lor suprem pe care il iubesc si adora, victor viorel ponta, plagiatorul de renume mondial.

    RăspundețiȘtergere
  15. bleen(blogary.ro) zice ca sondajul ppe da pmp la 4,7 la suta. Cum pot sa minta in halul asta palada, sultanescu si teodorescu? nu au rusine?

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua,

    Sondaj nou de la CSCI. Antonescu nu mai intra in turul 2. Pana si Predoiu are sanse mai mari sa intre in turul 2 :) :) :) . Ponta are constant 48% in turul 1 :D :D :D si bate tot cu 65% in turul 2.
    La partide: PSD 42, PNL 15, PDL 10, PMP 10, UDMR 7, PPDD 4.
    Ce iubit e premierul! Inalt, destept, sportiv, dezinhibat, zambitor, antibasist, tanar, doctor... Ce baba nu si-ar dori asa un nepot perfect!

    RăspundețiȘtergere
  17. Vreau sa va spun ca aceasta a fost mama mea care ma introduce la doctor, cand a aflat ca am avut atat de multe necazuri in casatoria mea mi-a spus atunci ca a ajutat-o atat de mult de aceea i-am contactat sa fie a rezolvat de asemenea problema mea de atunci i-am supărat Îmi promit că, în calitate de log pe măsură ce trăiesc, voi continua să împărtășesc mărturia și dacă cineva este acolo trecând prin orice dificultate de relație ar trebui să contacteze DR JAZAZA prin e-mailul său: drjazazasolution @ gmail.com sau WhatsApp +1 (209) 837-3537
    De asemenea, el se specializează în următoarele probleme
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vreți un copil
    (6) Vrei să fii bogat.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog