Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 septembrie 2011

Mitul nr. 457: "Votanţii Alianţei DA sunt acum demobilizaţi"

Ioana Ene scrie în genere lucruri interesante. Din nefericire, azi citesc pe ziare.com:

"Va mai aduceti aminte care a fost scopul crearii Miscarii Populare, in viziunea lui Sebastian Lazaroiu, deci a presedintelui? Mobilizarea energiilor pasive din societatea romaneasca. Unde se gasesc ele? In zona fostului electorat DA. De ce este el demobilizat? Tocmai pentru ca nu se mai regaseste nici in PNL, nici in PDL."

Câte voturi a luat Alianţa DA în 2004? 3 milioane 191 de mii.

Câte voturi au luat, adunat, PDL şi PNL în 2008, atunci când Alianţa DA era moartă şi cele două partide se urau? 3 milioane 507 mii.


Cum stăm la momentul actual? Pentru USL ar vota 5,6 milioane de români (31% din populaţia totală). Presupunând prin absurd că doar un sfert sunt votanţi PNL (în realitate raportul în 2008 a fost 2 votanţi PSD la 1 votant PNL), atunci 1,4 milioane cetăţeni cu drept de vot ar susţine PNL. Să nu uităm că pentru Crin Antonescu au votat 1,9 milioane oameni în 2009, deci am ales intenţionat un număr care mă dezavantajează tocmai pentru a nu fi acuzat de subiectivism.

Adăugăm la asta cei 10% din totalul cetăţenilor cu drept de vot care susţin PDL (adică 1,8 milioane) şi ajungem la.... surpriză.... 3,2 milioane voturi.

Evit să trag concluzii cu certitudine. Dar datele nu arată că ar exista sute de mii de români care au votat Alianţa DA în 2004 iar acum îşi freacă pleoapele de furie. Ei au ales deja: pro- sau anti- Băsescu, pro- sau anti-Boc. Împărţirea deja a fost făcută.

Un comentariu:

  1. Iată contactul domnului Benjamin Detalii de e-mail, lfdsloans @ outlook.com. / lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp +1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi începe afacerea și sunt foarte recunoscător, a fost foarte greu pentru mine aici încercând să fac un drum ca mamă singură lucrurile nu sunt ușoare cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față, în timp ce îmi privesc afacerea crescând mai puternic și se extinde. Știu că poate te surprinde de ce pun lucrurile de genul aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștință, așa că oricine caută ajutor financiar sau trece prin greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să aibă speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog