Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 noiembrie 2011

România, circa 2016

Un articol dintr-un ziar grecesc, articol scris de o doamnă pe nume Emanuela Seiradaki. Am încercat pe cât am putut de bine să-l traduc. Asemănările cu România circa 2016 sunt absolut întâmplătoare şi rău-voitoare.

"Da, există greci care s-au pensionat timpuriu pentru sume mari. Da, există birocraţi care fac 4000 de euro pe lună fără să muncească şi da, unii dintre ei sunt corupţi. [Dar] oamenii din sectorul privat muncesc nenumărate ore pe săptămână pentru 400 de euro pe lună. Tinerii nu fac copii pur şi simplu pentru că nu-şi permit; mii vor să emigreze. În alte cuvinte, majoritatea grecilor nu stau pe plajă, sorbind din uzo. (...)
De ce nu este guvernul încurajat de UE să ia bani de la cei responsabili pentru această tragedie? De ce nu sunt vânate elitele care nu-şi plătesc taxele, politicienii corupţii, oamenii de afaceri care au făcut miliarde pe spatele grecilor obişnuiţi? De ce este logic ca pensionarii şi muncitorii să plătească pentru ceva pentru care ei nu sunt responsabili, în timp ce vinovaţii locuiesc în suburbiile luxoase ale Atenei, conduc Porsche Cayenne, îşi trimit copiii la şcoli particulare şi evită spitalele de stat, tratându-şi bolile în clinici luxoase?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog