Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 ianuarie 2012

Suspendarea preşedintelui - preşedintele Curţii Constituţionale explică ce şi cum

Interviu cu Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, ziare.com


Cu alte cuvinte, CCR poate opri procesul de suspendare a presedintelui?

CCR poate opri procesul pentru ca asa spune legea. Pe de alta parte, si in situatia in care Parlamentul ar lua hotararea sa nu suspende presedintele, intrucat nu sunt motive de suspendare a acestuia, cei nemultumiti ar putea sa atace si acea hotarare la Curte, pentru ca si aceasta poate constitui obiect al controlului de constitutionalitate.

Iar CCR ar putea spune ca sunt, impotriva a ce a votat Parlamentul?

Asta e o discutie in care n-as vrea sa intru pentru ca nici mie nu mi-e foarte clar la ora asta, pana la urma nu CCR dispune suspendarea presedintelui, Parlamentul poate sa-l suspende, dar la asta se ajunge de cand ne-au dat in competenta verificarea constitutionalitatii hotararilor Parlamentului

Impresii personale:
- CCR decide tot.
- Baza ideatică pt. necesitatea USL de a obţine "50% +1" a picat.
- Traian Băsescu trebuie să fie foarte atent, de acum înainte un preşedinte poate fi suspendat chiar dacă majoritatea parlamentară e împotriva suspendării. Se pare. Nici mie nu mi-e foarte clar la ora asta.

3 comentarii:

  1. zau ca nu merita sa iti bati capul cu logica CCR. de multe ori deciziile lor sunt o combinatie letala de prostie si politica.

    RăspundețiȘtergere
  2. CCR a primit atributiile respective printr-o lege care banuiesc ca se poate schimba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai sa fie, mi se par foarte logice si posibile "impresiile personale". Asta arata inca odata ca prin legi omenesti nu se poate stabili o democratie autentica. Prin forta si lipsa dialogului, totdeauna se ajunge la dictatura. Ca e dictatuta domnului presedinte Basescu, ca e dictatura CCR, nu conteaza, tot dictatura se numeste si poporul sufera. Deci, o democratie nu poate functiona fara bun simt si intelegere. Salutara atitudinea PNL. Avem nevoie de o revolutie a bunului simt.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog