Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 mai 2014

INSCOP: șase luni până la prezidențiale - imaginea completă

Sondajul a fost efectuat între 1 și 7 mai, datele sale pot fi regăsite aici.

Turul unu

Ponta pe trend ascendent, trece de 40%. "USL trăiește" ziceau posterele PSD din campanie, și campania de atacuri reciproce între președinte și prim-ministru reafirmă acest lucru. Implicit: Antonescu pierde votanți (300 de mii în două luni) pe care îi preia Ponta.

Antonescu se află acum la 20%, adică nivelul scorului din 2009. De la începutul anului s-a pomenit într-un lift care merge în jos; ce îl mai menține pe locul doi, sau mai bine spus într-o luptă strânsă cu MRU pentru locul doi, este divizarea voturilor restului opoziției.

O șesime din electoratul lui Antonescu vine din afara PNL.

MRU. Într-o situație bună, pe trend ascendent, trece de 15%. Problemele lui, după cum am mai scris și spus, nu sunt sociologice ci politice, adică obținerea susținerii unui alt partid decât FC.

Mai puțin de jumătate din electoratul lui MRU sunt votanți FC.
Mai mult de jumătate sunt PDL-iști nemulțumiți de opțiunea Predoiu sau PMP-iști (reamintesc că acest partid, oficial vorbind, nu are candidat).
În cazul în care Elena Udrea ar candida, o bucățică mică din votanții PMP ar rămâne cu MRU.

Elena Udrea. Scor cu o cifră, dar aproape de 10%. Adică obține susținerea PMP-iștilor în cazul în care ar candida, și atât. Cum până la alegeri mai sunt șase luni de la efectuarea sondajului, și jumătatea din acelea de vară, iar Elena Udrea e un personaj cu notorietate colosală, nu prea mai e timp pentru schimbări de formă. Ea ar avea nevoie de dispariția candidaturilor lui MRU și Predoiu pentru a putea încerca să ajungă în turul doi. Acest set de evenimente este eminamente posibil.

Predoiu. S-a stabilizat sub 10%. E greu să fii candidatul la prezidențiale al partidului al treilea ca forță organizatorică. Nu toți votanții PDL îl susțin, după cum am arătat mai sus.

Vadim + Diaconescu. Sub 10%.

Turul doi

Față de sondajele anterioare crește numărul celor care nu-și exprimă opțiunea, ajungând la 12-14% în funcție de candidații ajunși în turul decisiv. Și mă aștept ca acest procent să crească în continuare. În 2009, de exemplu, din românii aflați în țară au votat în turul doi aproximativ două treimi.

Peisajul nu s-a schimbat foarte mult față de lunile precedente atunci când ne uităm la rezultate. Cei care și-au pierdut interesul între timp sunt oameni care nu aveau o opțiune de vot în primul tur, dar care înclinau înspre Ponta în turul decisiv. Față de sondajul de acum două luni, într-o luptă cu aproape-sigurul-candidat-al-PSD:

Elena Udrea a câștigat un pic peste două procente și este la 30 - 70 (adică Udrea 30, Ponta 70).

Emil Boc a câștigat trei procente și este la 34 - 66.

Antonescu este pe un trend descendent, ajungând la 41 - 59.
În martie era 42,5 - 57,5.
În ianuarie era 46,5 - 53,5.

Cu un semn al întrebării datorită marjelor, MRU este pe trend ușor ascendent ajungând la 43 - 57.
În martie era 41,5 - 58,5.
În ianuarie era 41 - 59.

Iohannis este în continuare la un scor foarte apropiat de cel al lui Ponta (48 - 52). Un impact semnificativ s-ar putea să-l aibă prezențele mediatice ale primarului Sibiului în care a negat teza loviturii de stat, ceea ce s-ar putea să-l coste susținerea simpatizanților lui Traian Băsescu.

Imaginea completă ("The Big Picture")

Candidații actuali ai opoziției PNL-PDL-PMP-FC strâng în primul tur un total cumulat aflat între 4,0 și 4,6 milioane voturi.

În turul doi însă maximul pe care-l pot atinge (cu excepția lui Iohannis) este de 5,4 milioane voturi.

Ponta are mai puțin de 4 milioane de votanți în primul tur, dar în perspectiva turului doi mai primește susținerea a cel puțin 3 milioane de persoane: oameni nu foarte interesați de politică, care n-au votat în primul tur dar cărora nu le plac figurile "dreptei", PPDD-iști, PRM-iști și, într-o măsură mai mică, alte categorii de votanți.

Situația este volatilă atât din perspectiva puterii cât și din cea a opoziției:

Ponta trebuie să spere în turul doi la o prezență considerabilă, la cotele din 2009 sau mai mare. Cu fiecare votant în plus care intră într-o secție de votare "insula" votanților opoziției devine procentual mai mică. Chiar și în acest context o candidatură a lui Iohannis i-ar putea pune probleme.

Opoziția este răsfirată (ceea ce implică probleme de transfer ale votului) și izolată, imaginea liderilor săi nepercutând dincolo de electoratul deja persuadat în primul tur. Pe de altă parte forța sa combinată în turul doi nu este de neglijat. După negocierile din iunie situația se va modifica semnificativ în bine sau în rău.

47 de comentarii:

  1. -la pnl johannis a zis ca nu candideaza iar antonescu ca da. deci ramane ca mru sa-l convinga pe antonescu sa-i predea stafeta ca asa arata in sondaje. eu cred ca pnl s-a prajit cu aliantele facute cu oamenii de bine, pe baza de promisiuni. ar fi idioti sa puna botu la cantecele de sirena lansate de servicii si oamenii lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Pana la mijlocul lui septembrie nu o sa iasa in spatiul public candidatul dreptei .Ma refer la cel care va intra in turul 2 .E posibil ca nici Ponta sa nu isi anunte candidatura pana atunci.La halul de manipulare din media romaneasca apropiata de PSD, candidatul dreptei alege sa se expuna cat mai putin timp... pentru a nu se eroda.Multe sondaje de acum au scopul de a identifica acest candidat si de a-l proiecta mai devreme in spatiul public.

      Ștergere
  2. Eu cred ca doar Udrea il poate bate pe mitomanul Ponta. Nu-l vad in stare pe MRU de o batalie asa de mare, sa fim seriosi si nici pe altul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu cred, dar chiar daca ar fi asa, ce sens ar avea?

      Ștergere
    2. Cei mai mari sustinatori ai candidaturii Elenei Udrea sunt pesedistii.E credinta lor ca aceasta manipulare poate afecta scorul PMP la europarlamentare si poate zadarnici unirea dreptei pentru prezidentiale.Adica o alianta de dreapta formata numai din PNL si PDL e visul PSD.O asemenea dreapta nu poate strange mai mult de 35 la suta din voturi....in turul 2.Ponta ar castiga fara pic de emotii.Ar fi practic o alianta care lucreaza pentru PSD.

      Ștergere
  3. 1) crin a revenit la cei 20% din 2009 pentru i-a pierdut pe toti pesedistii si nu i-a castigat pe cei nehotarati si pe basisti.
    2)sondajul arata ca lui ponta ii convine ca antonescu sa ajunga in turul 2 , pentru ca psd ar castiga. deci psd ii va lasa pe liberali sa ia cei 20% (ajutor direct, demobilizare etc.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1- corect!
      2- fals! e tocmai invers. lui ponta ii e cel mai frica de antonescu ptr ca restul nu au notorietate sau sunt inofensivi.
      -johannis desi are imagine buna acum in primele doua saptamani de campanie isi va pune toata presa in cap cu 'maximele" sale. e bun de prim ministru nu de candidat care sa castige batalii electorale la nivel national.
      - mru e umflat, are dezavantajul protocoalelor de la guvern si legatura sotiei cu omv. nu e sustinut de un partid de la cap la coada, nu asa declarativ, nu are notorietatea necesara unui candidat la presedintie. sa nu mai vorbesc de discursurile lemnoaaaseee si de "carisma" pe care o are un agent acoperit.
      -udrea- are notorietate mare dar e aprreciata ptr oferta sexuala pasagera si nu ptr o relatie de lunga durata. ca sa ma exprim decent.
      - predoiu - are notorietate ca si mru si carisma unui sifonier.
      -cineva mi-a propus si pe morar pe facebook- la asta carisma e corespunzatoare unui frigider.
      -antonescu- ultimul pe lista... e singurul cu toate pacatele si antipatia partidelor lui basescu carre poate profita de pasii gresiti ai lui ponta, de o eventuala intamplare de genul "geoana la vantu". si poate castiga alegerirle din noiembrie daca isi schimba strategia electorala, o face mai agresiva, leaga psd si cativa baroni de portul constanta, de rosia montana, de banii europeni asa cum a facut basescu in 2009 cu vantu si cu voiculescu. antonescu mai trebuie sa-si simplifice discursul si sa se adreseze oamenilor de la baza societatii pe intelesul si in asentimentul nevoilor lor.
      pana acum ponta are in buzunar toate steguletele rosii ale opozitiei si se joca cuele amuzadu-se cu nea mirel, dimineata la cafea.
      ca sa-i intre morcovu adanc in fund si sa inceapa sa faca greseli el si oamenii lui, trebuie ca antonescu sa inceapa sa-i lipeasca tot felul de etichete pe haina, in asa fel ca la toamna sa fie numai picatele.
      parerea mea!

      Ștergere
  4. profesionist sondaj: iohannis apare în răspunsurile la întrebările deschise de la paginile 5 și 7 (apărând ca cel mai puternic adversar al lui ponta în turul 2 și cel mai bun candidat pnl), dar nu e pomenit deloc în întrebările închise de la paginile 2 și 3 și 8.

    RăspundețiȘtergere
  5. Basescu ca si Iliescu cu Nastase in 2004, va actiona cinic, pragmatic si o va lansa pe Udrea pentru ai scoate din cursa pe Predoiu si mai ales MRU, pentru al califica pe Crin in turul 2 si in final de al face presedinte pe coabitacul sau Ponta. Si uite asa, Basescu devine liderul opozitiei. Va reusi oare? Caci Iliescu a pierdut partidul in fata "prostanacului".

    RăspundețiȘtergere
  6. psd vinde romania moscovei si de aceea pentru sua este crucial ca opozitia sa castige prezidentialele. romania este ultima piesa care lipseste a puzzle-ului antioccidental al lui putin (bulgaria, ungaria, serbia, slovacia, cehia) . de aceea nu ii dau nicio sansa lui victor ponta sa fie presedinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha. Foarte interesant. Si daca tot esti capabil sa vezi la nivel macro, poti sa-mi spui cum se va realiza concret chestia asta?

      Ștergere
  7. E hai !

    Esti prost informat, a vandut-o deja.
    Actele s-au facut la notariatul lui IBA, caci a fost recomandata de Gazprom. :)))))))

    Iar lui Biden, care vine saptamana viitoare si mai are un fiu pe care trebuie sa-l aseze la casa lui, ce ramane i se vinde astuia, ca in Ucraina.
    Tot IBA face actele, are preturi mici, lucreaza sub grila, nu sufla o vorba si cand are nevoie tati de-o operatie o plateste ea.
    Ca tati are remuneratie mica, dupa buget, si nu-i ramane nimic dupa ce-si doneaza chenzina PMP-ului. :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. faci tu misto, dar in clipa asta , cu sprijinul moscovei, psd inlatura toti proamericanii din sistemul statal romanesc : http://www.enational.ro/dezvaluiri/se-inrosesc-serviciile-400166.html/

      citate din articol:
      "o ofensiva fara precedent a Moscovei, inclusiv una de natura financiara, pentru scoaterea Romaniei din sfera totala de influenta a Statelor Unite ale Americii."
      "Asa ca este greu de crezut ca americanii vor sta cu bratele in san, mai ales ca oficialii CIA care se tot perinda pe la Bucuresti au avertizat deja serios Palatul Victoria cu privire la informatiile despre “apropierea nefireasca” dintre guvernantii romani si cei chinezi sau, mai nou, rusi."

      "Directiile de contrainformatii ale structurilor de forta sunt in alerta maxima, acestea fiind avertizate cu privire la o incercare a spionajului rusesc de repetare, si in tara noastra, a scenariului pus in practica la Budapesta. Unde, desi Ungaria este membru al UE si NATO, majoritatea ofiterilor de informatii joaca deja cartea Moscovei. Una extrem de profitabila, ce-i drept, financiar vorbind."
      "Insa sa nu uitam ca Joe Biden descinde la Bucuresti. Si ca este vorba despre omul care conduce comunitatea de informatii a SUA si inclusiv a tuturor aliatilor acestora. Adica omul cel mai potrivit sa bata cu pumnul in masa si sa ordone “Jos laba de pe Servicii”! "

      concluzia : moscova mizeaza pe psd.

      Ștergere
    2. Toata lumea stie ca Biden vine ca sa il traga de urechi pe Ponta.Asta fiindca Ponta a mintit si nui isi respecta promisiunile.

      Era normal ca propaganda de tip rusesc ,a PSD-ului, sa il terfeleasca preventiv pe Biden.

      Ștergere
  8. @ Anonim 14 mai 2014, 22:55

    nu stiu de ce, dar toti votantii lui ponta pe care i-am intalnit sunt antiamericani. de fapt, stiu de ce: propaganda gangsterului voiculescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Americanii nu tolereaza plagiatul,o justitie in care judecatorii corupti impart dreptatea in functie de spaga ,nu tolereaza o administratie in care baronii sifoneaza toti banii judetelor in folosul propriu si al clanului politic caruia ii apartin.Americanii nu tolereaza mesajele duplicitare ori minciuna partenerului guvernamental care s-a angajat intr-un anumit contract politic,economic..etc.Americanii nu tolereaza ca electoratul sa fie tinut in dependenta de factorul politic,captiv ,manipulat si santajat cu ajutoare sociale,pui si alte pungi electorale.Rusii si chinezii tolereaza toate astea ,daca guvernul roman accepta sa puna tara in slujba lor, atacand si subminand UE si NATO din interior.
      Acum e evident de ce haita lui Ponta nu iubeste americanii.Toti romanii care traiesc din spaga de la munca vor fi antiamericani.Toti romanii care cred ca munca nu aduce tot atatea beneficii precum furatul vor fi antiamericani.Toti romanii care ,de lene, nu ar pleca niciodata din locul in care trandavesc si se multumesc cu ajutoare sociale ,somaj,mici ciubucuri si donatii ....vor fi antiamericani.Toti mafiotii politici ori economici ,care traiesc din capitalismul de cumetrie ori capitalismul de stat ,incurajat de PSD si criticat pana si de Ilici,vor fi antiamericani.Oricare cetatean al patriei ,care a fost inclus intr-o categorie profesionala ce a fost folosita la un moment dat ca ranga electorala si care a fost recompensat regeste va lupta impotriva reglementarilor europene....devi va fi si antiamerican,antioccidental.Sa ne gandim doar la revolutionarii lui Ilici si la pensionarii militari ai lui Dogaru...multi fosti securisti.Iar exemplele pot continua......

      Ștergere
  9. Votantii lui Ponta nu se intalnesc cu tine, stai linistit. Aia pe care i-ai intalnit tu sunt votanti PMP sub acoperire. :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nefericire pentru Ponta si ai lui ......putini din gasca lor au mai ramas acoperiti.Razboiul cu Basescu , cu UE ,cu americanii,lupta pentru protejarea marilor corupti in fatza legii ....i-a demascat pe majoritatea.

      Ștergere
  10. Iohannis tocmai a declarat (şi nu e prima oară) într-o conferinţă de presă că nu intenţionează să candideze şi că îl sprijină pe C.A. Plus prostia că PNL va atinge 20% la europarlamentare.

    RăspundețiȘtergere
  11. sensu giratoric15 mai 2014 la 20:17

    Bun interviul de pe West TV. Mi-a raspuns la multe intrebari si mi-a confirmat si niste teorii mai vechi despre leadership.

    RăspundețiȘtergere
  12. http://www.stiripesurse.ro/mutare-cu-mutare-pana-la-finala-prezidentiala-ponta-antonescu/

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru Laurentiucat ,pentru Ovi ...va recomand un interviu interesant:

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/alin-teodorescu-victor-ponta-pierde-alegerile-prezidentiale-in-turul-doi-orice-candidat-unic-al-dreptei-il-bate-105785.html

    In atentia lui Turambar...cateva pasaje din interviul cu Alin Teodorescu:

    Ce se întâmplă cu PSD? Își anunță Victor Ponta oficial candidatura?

    Deja și-a anunțat-o. Campania PSD e una prezidențială, cu Victor Ponta pe primul plan, ceea ce e o enormă eroare, pentru că el este cunoscut, mesajul de bază “USL trăiește” este fals, a fost respins și de propriul bazin și structurile de partid și de public, iar mesajul “Mândria de a fi român” ar fi mers foarte bine în anii 90. Acum nu mai merge. Clar că este o campanie făcută din birou, fără legătură cu agenda publică, orientată spre promovarea candidatului la președinție, nu a listei pentru europarlamentare. Logica pare să fie europarlamentarele sunt doar o repetiție generală pentru prezidențiale. Ceea ce este o mare greșeală pentru că alegerile sunt de tip diferit, și ele au loc în contexte diferite. Aici trimiți niște oameni în PE în care românii au foarte mare încredere, la prezidențiale îți alegi pe cel care va fi vocea publicului pentru următorii cinci ani. Și după cum arată acum cifrele, vocea publicului va fi oricine altcineva decât Victor Ponta.
    Vrea Victor Ponta să candideze la președinție?

    Se vede că da, din campanie. În momentul de față știm sigur că dacă Victor Ponta va candida, intră în turul al doilea, de pe primul loc, dar în turul al doilea va fi înfrânt de oricine se va prezenta drept candidatul unic al opoziției. Asta știm în momentul de față. Se poate schimba.
    Ce-i lipsește lui Victor Ponta în momentul de față?

    Un al doilea bazin. Bazinele în România sunt de trei feluri. De 22 de ani. Bazinul PSD, care are anumite caracteristici și care a avut 3,7, acum are în jur de 3 milioane de electori disciplinați, este bazinul liberal sau zis de centru care are mai puțin, are un 1,5-2 milioane de electori, destul de disciplinați și ei și apoi mai este bazinul tânăr, urban, sub 40 de ani, care respinge liberalismul românesc și social-democrația românească și se îndreaptă către al treilea, un outsider. Este bazinul care l-a sprijinit pe Corneliu Vadim Tudor în 2000 și care a fost apoi ocupat de Traian Băsescu și de PDL. E de aproape 2,5 milioane de electori, mai puțin disciplinați, dar care în anumite momente se prezintă la vot și înclină balanța. Deci pentru turul al doilea, Victor Ponta mai are nevoie de încă unul din aceste trei bazine, el are unul, îi mai trebuie unul măcar. Avea prin USL. USL nu avea nicio problemă să trimită un candidat la președinție care să câștige.

    De ce s-au certat?

    Nu știu. Nu înțeleg. E un continuu semn de întrebare.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Recomand si acest film;

    http://www.youtube.com/watch?v=tW9711nOz5o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ponta e consumat politic, vorba lui cristoiu, precum un actor care ne plictiseste cu aceleasi cuvinte, cu acelasi rol, cu acelasi spectacol. pe scurt, a ars intreaga lumanare, la fel si in cazul lui crin. ei nu mai au nimic de spus.

      Ștergere
    2. s-au certat ptr ca ponta si-o luase in cap, nu mai tinea cont de parerea lui antonescu( vezi inregistrarile din scandalul asf), ii punea pe liberali in fata faptului implinit( vezi legea amnistiei, codul pena si legea minelor), rupsese pc de pnl care ramasese izolat in coalitie si adunase deja o majoritate prin racolarile de la ppdd, televiziunea de casa a psd ataca de dimineata pana seara pnl-ul si pe crin antonescu iar antena 3 incepuse sa basculeze si ea catre psd. pnl era tot timpul la mijloc intre ciocanul basescu reactivat de coabitarea cu ponta si nicovala psd. din cauza tuturor acestora si a multor alte amanunte care conteaza intr-o alianta, pnl a decis sa forteze nota si sa-l impuna lui ponta pe johannis in guvern.
      ponta care a reactionat pozitiv de la soci la schimbarea ministrilor pnl si venirii neamtului, ajuns in tara si sfatuit de consilierii sai, a facut pasul inapoi si s-a ales praful de usl.
      acum sa vedem daca in noiembrie urmeaza statia de metrou cotroceni cu peronul pe stanga sau pe dreapta...ptr ca acelasi peron va fi si la victoriei...
      deocamdata ponta a furat startul si promite de toate la toate lumea, dar treburile au inceput sa schioapete si lumea sa inceapa sa carteasca si sa-l cam injure. si aici vorbesc de alegatori traditionali ai psd.
      astia de la psd inca mai merg asa din inertie, dar la prima entorsa, ponta o sa o ia rau in freza.
      mai cred ca socotitorile astea, ale celor care fac sondaje, ar trebui sa ia in calcul ptr 2016 si nicaiva surprize.
      zic si eu, ca nu ma costa nimic.

      Ștergere
    3. Era de asteptat ca PSD-ul sa se poarte asa cu liberalii.Au folosit tot timpul aripa pesedista din PNL ,vezi cazul Tariceanu,pentru a rupe alianta D.A.
      Era vital pentru PSD sa bage zazania intre PDL si PNL. Sa ne amintim in ce degringolada era PSD prin 2006 si ce shock au trait in 2009 prin esecul lui Geoana.Atunci a realizat PSD-ul ca de unul singur nu va mai pupa nici guvernarea ,nici Cotroceniul.Asa au ajuns la USL si la demonizarea lui Basescu, ca doctrina politica pentru acapararea puterii.PNL cand a intrat in USL a intrat intr-o mare capcana. Intocmai precum aluatul de paine,atunci cand adaugi o mana de coca stii sigur cat ai adaugat, insa atunci cand vrei sa rupi o mana de coca ...nu vei mai scoate niciodata exact cat ai adaugat.Posibil sa rupi mai mult sau mai putin.....PNL se pare ca a rupt mai putin.Asta a dat aripi PSD-ului si lui Ponta pentru a ataca prezidentialele.Parerea mea este urmatoarea:pe termen scurt Ponta jubileaza,se declara victorios....pe termen lung a facut un mare serviciu dreptei eliberand PNL-ul din stransoarea in care intrase prin jocul lui Tariceanu inca din 2007.E o victorie a la Pirus pentru PSD.....iar asta a observat si Alin Teodorescu,atunci cand afirma ca in fatza unei drepte unite Ponta nu are vreo sansa.In plus,pe plan extern,....PSD-ul lui Ponta e cu fundul in barca Moscovei.Dupa o scurta si anemica iesire publica, pe tema Rogozin,iesire ce urmarea sa ne arate ca Ponta nu e pionul acoperit al Moscovei, la Bucuresti,azi a urmat negarea.Premierul Victor Ponta a declarat că el nu a avut niciun schimb de replici cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi că un astfel de schimb de cuvinte a existat între preşedintele Traian Băsescu şi oficialul rus, dar nu la nivel oficial, ci "pe teme alcoolice".

      Daca vrei sa vezi care e politica lui Ponta in ultimii 2 ani ....priveste aici:
      http://www.youtube.com/watch?v=tW9711nOz5o

      Ștergere
    4. sensu giratoric16 mai 2014 la 20:45

      Problema cu PSD la 50% + 1 vot e destul de veche deja. Si se va mai invechi cu inca un mandat de presedinte altul decat de la psd-isti.
      Mugur Isarescu are insa o dilema foarte tenebroasa: din partea cui sa candideze? Daca i-l sustine PSD-ul risca sa-si puna in cap tot mediul privat... Daca i-l sustine Dreapta Unita risca sa aiba sustinere scazuta ulterior si poate chiar suspendare in parlament... :)
      Numai Isarescu sa nu fi zilele astea, mai bine Iohannis.

      Ștergere
    5. CUM SPUNEAM: Era de asteptat ca PSD-ul sa se poarte asa cu liberalii.Au folosit tot timpul aripa pesedista din PNL ,vezi cazul Tariceanu,pentru a rupe alianta D.A.
      Era vital pentru PSD sa bage zazania intre PDL si PNL. Sa ne amintim in ce degringolada era PSD prin 2006 si ce shock au trait in 2009 prin esecul lui Geoana.Atunci a realizat PSD-ul ca de unul singur nu va mai pupa nici guvernarea ,nici Cotroceniul.Asa au ajuns la USL si la demonizarea lui Basescu, ca doctrina politica pentru acapararea puterii.PNL cand a intrat in USL a intrat intr-o mare capcana. Intocmai precum aluatul de paine,atunci cand adaugi o mana de coca stii sigur cat ai adaugat, insa atunci cand vrei sa rupi o mana de coca ...nu vei mai scoate niciodata exact cat ai adaugat.Posibil sa rupi mai mult sau mai putin.....PNL se pare ca a rupt mai putin.Asta a dat aripi PSD-ului si lui Ponta pentru a ataca prezidentialele.Parerea mea este urmatoarea:pe termen scurt Ponta jubileaza,se declara victorios....pe termen lung a facut un mare serviciu dreptei eliberand PNL-ul din stransoarea in care intrase prin jocul lui Tariceanu inca din 2007.E o victorie a la Pirus pentru PSD.....iar asta a observat si Alin Teodorescu,atunci cand afirma ca in fatza unei drepte unite Ponta nu are vreo sansa.In plus,pe plan extern,....PSD-ul lui Ponta e cu fundul in barca Moscovei.Dupa o scurta si anemica iesire publica, pe tema Rogozin,iesire ce urmarea sa ne arate ca Ponta nu e pionul acoperit al Moscovei, la Bucuresti,azi a urmat negarea.Premierul Victor Ponta a declarat că el nu a avut niciun schimb de replici cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi că un astfel de schimb de cuvinte a existat între preşedintele Traian Băsescu şi oficialul rus, dar nu la nivel oficial, ci "pe teme alcoolice".

      ASTAZI,ILIESCU,BATRANUL ASASIN KGB-IST ,CONFIRMA CELE DE MAI SUS:

      Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca se îndoiește de faptul că partidele de dreapta vor reuși să se pună de acord pentru a sprijini un candidat unic la alegerile prezidențiale, care să-i încurce drumul lui Victor Ponta spre Cotroceni.

      „Probabil candidatul PSD va fi până la urmă Victor Ponta. Nu cred că se profilează un candidat care să pună în pericol candidatura reprezentantului PSD-ului (…) Unii fac eforturi să profileze un candidat unic al dreptei. Mă îndoiesc ca liberalii să fie de acord ca să aibă un candidat comun cu PDL sau cu alte formaţiuni. Nu cred că o asemenea perspectivă e de aşteptat”, a declarat Ion Iliescu, într-un interviu pentru Digi24


      ASTA E MAREA TEAMA A PSD.......CANDIDATUL UNIC AL DREPTEI.

      Ștergere
  14. smecheria era ca antonescu sa fie candidatul usl pana in toamna, scazand cu aceleasi procente cat ponta si usl, dar pornind de la un nivel mai mic, iar apoi , solutia miraculoasa ar fi fost ponta, omul nou, relativ proaspat candidat prezidential. asa ponta se epuizeaza ca personaj politic inca din februarie 2014 , cu rezultate ZERO pe plan economic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smecherii.......nu politica adevarata.Ponta e consumat .Tot asa dupa cum si vraja antenelor incepe sa se consume.De aceea PSD-ul a dorit mereu sa nu se vada ca ei detin toata puterea, pentru ca incepand din clipa aceea, ei vor deconta electoral .PNL era un bun incasator....dar a plecat.

      Ștergere
    2. sensu giratoric17 mai 2014 la 16:29

      USL a castigat pe un proiect din care amintesc doar reforma constitutionala si regionalizarea ... Eu de exemplu sustin ambele masuri dar nu sustin PSD-ul. PNL-ul promite TVA de 16% - macar 19% dar sa fie mai scazut deoarece mananca banutzii celor mai saraci dintre noi... Ei resimt cel mai tare astea 5 procente deoarece acolo conteaza fiecare leutz . Deci PNL-ul poate fi mult mai social cu nevoiasii aplicand o politica eminamente liberala. "Prin noi insine" ii ajutam si pe ceilalti de fapt.

      Ștergere
  15. http://www.stiripesurse.ro/sondaj-cum-stau-partidele-in-ultima-saptamana-de-campanie/
    Ciudat sondaj, intre Crin si PNL, respectiv intre Predoiu si PDL, este o foarte mare prapastie. Asa sa fie oare? Chiar are MRU acele procente? Mircea Diaconu 6%??

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca umfla un pic PDL-ul si pe Diaconu pentru a le arata pisica PNL-istilor.
    Mi se pare o strategie gresita, singurul rezultat va fi inlocuirea lui Antonescu, care e terminat din punct de vedere politic, cu Iohannis. Si eu in locul lui Ponta chiar nu mi-as dori asa ceva. Crin ar fi un adversar mult mai facil, un fel de basist fara basisti. Eu in locul lui Ponta as face tot ce depinde de mine sa intre Elena Udrea cumva in turul doi. Dar si Antonescu e convenabil. Ca as sti ca e mult mai greu in fata lui Iohannis si a lui MRU.

    Oricum, foarte interesant sondajul CSCI. Diaconu 6%. Lolz.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dincolo de "visurile" si lozincile dreptacilor de Romania, ultimul sondaj CSCI are la final o chestie pe care eu unul n-o inteleg. Nu-i inteleg nici relevanta foarte bine, din punct de vedere tehnic, dar nici nu da bine la "design".

    Citez: "a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 şi a recensământului populaţiei 2002".
    http://www.dcnews.ro/sondaj-ce-anse-are-victor-ponta-la-preziden-iale_443576.html

    De ce nu pe baza recensamantului din 2011, ale carui date sunt publice din cate stiu eu ? E vreo relevanta tehnica, care sa avantajeze vreo tabara politica, in conditiile in care se ia drept baza recensamantul din 2002 ?
    Poate ne raspunde gazda noastra, daca binevoieste si daca chiar are vreo insemnatate....

    P.S. Dragi dreptaci, nu uitati ca Turambar & Pieleanu sunt diseara la Radu Tudor...mai ales Turambar, sa nu uitati sa infierati cu manie proletara zicerile acestuia fiindca dreapta frate, Base, Crin, Johannis, MRU, Udrea, Neamtu, bolsevici, Rusia, KGB, comunisti, reforma, CIA fight back, Imperiul Contraataca, Bratienii, Baroni, Merkel, 25%.... :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. razi tu razi , harap rosu, insa cine rade la urma rade mai bine... hi,hi,hi

      Ștergere
    2. e mult mai simplu.......PSD--PC---KGB--FSB

      Ștergere
  18. http://www.antena3.ro/politica/punctul-de-intalnire-situatia-candidatilor-pentru-alegerile-prezidentiale-conform-sondajelor-253735.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. punctul-de-intalnire............SECU SI CIOLANUL......

      Ștergere
  19. http://www.antena3.ro/politica/punctul-de-intalnire-situatia-partidelor-politice-inainte-de-europarlamentare-conform-sondajelor-253734.html#

    RăspundețiȘtergere
  20. http://www.youtube.com/watch?v=GMQOHYw04x8

    GROTESC MOMENT.....PENTRU CONDUCATORUL IUBIT.....

    RăspundețiȘtergere
  21. nea mirele, ce liniste e p-aci... stai ca ti-i agit acu. http://turambarr.blogspot.ro/2014/05/estimarea-participarii-la-vot-excurs.html

    RăspundețiȘtergere
  22. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog