Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 mai 2014

Ultima strigare înainte de vot

Spre deosebire de parlamentare sau prezidențiale, la alegerile europarlamentare majoritatea alegătorilor provin din mediul rural. Acum cinci ani, de exemplu, 56% din alegători au votat la sat.

A. Prezența (5 milioane la ultimele europarlamentare)

În ultimii cinci ani de zile în România s-a murit (1,25 milioane persoane), s-a căpătat dreptul de vot (un număr aproape egal) și mai ales s-a emigrat (700 mii persoane, sursa). Interesul real față de europarlamentare e la cote minime din punct de vedere istoric: aici e situația din 2007, aici e situația din 2009 și aici e cea din prezent. A se observa că prezența înregistrată oficial este de obicei un pic mai mică decât cea minimă pronosticată de sondaje. Oameni care spun că în mod sigur vor merge la vot la europarlamentare ... nu mergeau după aceea la vot.

Atât INSCOP cât și Mirel Palada au valori similare în ceea ce privește intenția clară de participare la vot: 26% din românii de pe liste sau 32% din cei aflați în țară. Dacă aplicăm și factorul de reducere de la sfârșitul paragrafului anterior am ajunge la o prezență de 24,7% (4,6 milioane voturi), un record negativ absolut. În diaspora s-au înregistrat la europarlamentare de obicei între 13 și 23 de mii de voturi, ceea ce ar reprezenta din totalul de mai sus mai puțin de jumătate de procent.

Dacă prezența va depăși valoarea bold-uită în paragraful de mai sus, lucru de altfel eminamente posibil, motivul principal este că oameni care în clipa asta nu sunt absolut siguri că se vor prezenta la urne chiar se vor hotărî să vină la vot. Toate forțele politice au mulți, mulți astfel de votanți potențiali.

B. PSD+PC+UNPR (1,5 milioane voturi sau 31% la europarlamentarele anterioare)

Repere: PSD are cu 8% mai mulți primari decât avea în 2009.
38% din satele României au un primar PSD sau PC.

PSD este mai forțos în plan organizatoric decât acum cinci ani, dar asta în principal datorită primarilor nou-aleși în mediul urban, acolo unde voturile sunt mai greu de strâns la europarlamentare.

Scenariul de bază la prezență mică: 1,6 milioane voturi PSD (adică cu 8% mai mult decât în 2009) din 4,6 milioane total = 35%.

Orice creștere peste numărul de voturi menționat mai sus se va datora accesării unor bazine noi de votanți față de 2009 și/sau "convertirii" neoficiale a primarilor de alte culori politice. Acest lucru e foarte important în perspectiva prezidențialelor. Toate sondajele de opinie din ultimele luni, indiferent de sursă, arată că PSD nu se va opri la 35%.

C. PNL (703 mii voturi sau 14,5% la europarlamentarele anterioare)

Repere: PNL este marele beneficiar al alegerilor locale de acum doi ani, mărindu-și numărul de primari cu 18% (!).
Un sfert din primarii României sunt membri PNL.
PNL este al doilea partid din România ca număr de primari.

Acest partid se baza acum câțiva ani pe două electorate aproape egale, urban (votanții brand-ului PNL) și rural (ce puteau mobiliza primarii).

Față de 2009, forța PNL în urban a scăzut datorită dezacordului unora din votanți cu ruperea USL.
Față de 2009, forța PNL în rural a crescut datorită rezultatului alegerilor locale despre care scriam mai sus.

Cei doi factori vor influența numărul de voturi al PNL, dar în mod inegal.

Scorul PNL și mai ales cheia în care va fi citit sunt elementele cele mai importante al întregului scrutin, urmând să schimbe cursul politicii românești pentru următorii ani.

D. Fostul ARD+PMP (reprezentate în 2009 de PDL+EBA, 1,63 milioane voturi sau 34%)

O bună parte din cele 1,6 milioane voturi s-au topit sub soarele crizei sau au dispărut cu primari din rural cu tot la localele din 2012. A citi scorurile pe județe de la ultimele europarlamentare este o experiență bizară, asemănătoare unei călătorii pe altă planetă: PDL+EBA obțineau scoruri de 34% sau mai mult în județe ca Giurgiu, Dolj, Mehedinți, Buzău, Olt sau Bacău.

Un termen mult mai util de referință sunt cele 1,2 milioane voturi obținute de ARD. Problema este că 660 de mii din aceste voturi au fost obținute în urban, un mediu de rezidență cu prezență mică la europarlamentare. Ruperea pe coordonatele PMP vs PDL ar trebui să trezească ceva vioiciune în rândul acestui electorat - mă aștept ca semnificativ mai mult de jumătate dintre ei să vină la vot. Celelalte 540 de mii de voturi, din rural, sunt ceva mai utilizabile.

Există doi factori pozitivi:
a. forța PDL în teritoriu nu s-a redus enorm după localele din 2012, partidul pierzând o șesime din primari, majoritatea în urban
b. electoratul PPDD a fost recuperat în bună parte de către PDL de-a lungul anului 2013

și un factor negativ: opoziția pare să nu-și fi găsit încă ritmul.

E. UDMR (431 mii voturi, adică 8,9% la ultimele europarlamentare)

Mobilizarea la cote constante electoratului de etnie maghiară va împinge Uniunea între 6% și 10%.

F. PPDD (nu a participat la ultimele europarlamentare, a obținut 1,1 milioane voturi la parlamentare)

În subsolul sondajelor, cu un public (re)captat de către PDL. Poate obține 500 de mii de voturi, însă în practică va avea probleme în a atinge jumătate din această valoare.

G. Alți candidați și partide

S-au stins dacă se aprinseseră vreodată. Va fi interesant de văzut câți astfel de actori vor obține peste 100 de mii de voturi. De asemenea, dacă 15-25% din voturi se îndreaptă spre forțe marginale s-ar putea să avem o campanie prezidențială agitată, acest rezultat încurajând independenți să își încerce norocul în toamnă.

H. Mențiune specială

 #unițisalvăm au reușit să atragă atenția mass media, blog-urilor, vectorilor de opinie într-un mare fel.

Pronostic:

Portret de familie cu partid dominant și un cvadrilion de partide și partidulețe la 15% fiecare și mai puțin. Nu chiar 2000, căci nu există un actor politic non-PSD la fel de votat cum erau atunci Vadim/PRM.

Later edit: Conform lui Ovidiu Voicu, acreditate pentru exit poll-uri naționale sunt: CURS+Avangarde (TVR), Asociația Populară Wilfried Martens și Operations Research.

56 de comentarii:

  1. daunazi ma gandeam ca pr-ul a fost principalul scop al anuntului #unițisalvăm, cu greva! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Talkshoul de la TVR cu exitopllul CURS+AVANGARDE+Buscu+Pieleanu+Nistorescu s-ar putea sa bata in manipulare ceea ce va pregati A3 la aceeasi ora...
    Bravo Stelica!

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.dcnews.ro/ultimul-sondaj-csci-inainte-de-alegerile-europarlamentare_443976.html

    :))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sursa la graficele alea frumoase cu albastru: Turambar. Cuum? Ai incredere in nenorocitul de Turambar? Vei fi aspru criticat de catre toti portocaliii care posteaza pe Internet :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vrut sa scriu la sfarsit un post scriptum de genul "nu uitati sa-l afurisiti pe Turambar pentru cifrele astea" dar m-am razgandit in conditiile in care dreapta asta romaneasca este atat de civilizata incat nu mai are nevoie de invitatii si de la mine, se dau ei oricum in stamba. :))))))

    Oricum pe aici ei cred ca eu sunt tu doar pentru ca-mi place sa pun niste emoticoane lungi la sfarsit. :)))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ești Turambar :). Are altfel de vocabular. Turambar ar fi scris textul tău astfel:

      "Să zic sau să nu zic să dați cu tămâia în Turambar? Zău că nu. Sunteți așa de supărăcioși, măi-măi-măi, nu poate omul să facă o glumă că dați cu barda. Dar cu ocazia asta vă revelați natura internă, dură, supărată pe lume și pe viață. Nemuritori și reci, o sole mio, ce tristețe. :((

      O să pun multe emoticoane la sfârșit să creez și mai multă confuzie în sânul acestei adunări îmbufnate și întristate, ca să se creadă că eu sunt anonimul. Sayonara, vă pup pe frunte, lăsați suferința care vă apasă viața și bucurați-vă, e vară și luminos și efervescent. Anonimul :)))))))))))))))))))"

      Ștergere
    2. Turambar ar fi scris sînul :)))))))))))))))))))))))))))))))

      Ștergere
    3. nea mirele, astia te plagiaza bre. se joaca cu cuvintele matale. da' dat fiind ca ai centura neagra, li se intunericeste in fata ochilor de frica si se semneaza peste tot cu nick-ul matale. niste simpatici...

      Ștergere
    4. Turambar ar fi scris "tzitza", damn it. Si nu am centura neagra. Imi bat criticii de maniera nerafinata, fara centura. Ca la Telega, mai melteneshte, nu ca la Hombu Dojo :p

      Ștergere
    5. nea mirele, am zis si io asa, sa-i sperii. ca e unii pe aci cu centura maro, care da cu culoarea-n ventilator si impute atmosfera. parol!
      si pe bune ca-mi pare rau da alde matale, ca ne lasaserati in mijlocul oceanului, sa ne manance talibanii...nu mai zic ca va duceti singurei spre tahiti sa va jucati cu nucile de cocos si cu tzitzele bastinaselor...
      huo! la oase! ca nu va mai saturati de supt laptele poporului feminin.

      Ștergere
    6. @Turambar: eu nu ţi-am fost critic, ci numa' diacritic.
      Şi n-am înţeles de ce trebuia să mă baţi.

      Comentariile văz că nu mi le mai publici şi iarăşi n-am înţeles de ce.
      Mă resemnez. Asta e! Nu-s altceva decât un anonim.

      Ștergere
    7. @Turambar
      Eu nu ţi-am fost critic, ci diacritic. Şi n-am înţeles de ce ar trebui să mă baţi.
      Nici de ce nu-mi mai publici comentariile pe blog.
      Mă resemnez: asta e! Nu-s decât un anonim

      Ștergere
  6. nicaieri in lume nu se intampla ca institutele de sondare sa fie conduse de oameni consilieri ai premierului, precum palada, toeodorescu si sultanescu. e o aberatie. doar in rusia lui putin se intampla asa ceva. oricum psd si ponta au fost mirositi de catre americani ca sunt oamenii rusilor. daca psd ia scor mare, la moscova se deschide sampania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sensu giratoric24 mai 2014 la 10:26

      Eu cred ca rusii sunt oamenii chinezilor... Cum pomta e prieten cu chinezii rezulta ca rusii sunt oamenii lui Ponta... Dupa ce ma intorc de la alimentara iti spun si ai cui oameni sunt Putin si Medvedev...

      Ștergere
    2. E simplu .....toti cei enumerati de tine sunt campionii pacii si ai democratiei mondiale.Oameni care adora libertatile cetatenesti ,incurajeaza lupta impotriva coruptilor si a oligarhilor,respecta institutiile statului,respecta jocul democratic si sunt recunoscuti pentru faptul ca, bogatia tarilor lor ,se reflecta in bunastarea pe care o revarsa asupra propriilor cetateni ....de aceea milioane de necajiti ai planetei, emigreaza spre aceste oaze de bogatie si democratie...cum ar fi:China...Rusia...

      Ștergere
    3. nicaieri in lume nu se intampla ca institutele de sondare sa fie conduse de oameni consilieri ai premierului, precum palada, toeodorescu si sultanescu. e o aberatie.........................DA.Dar este o aberatie folositoare PSD.

      Ștergere
    4. De la anonim la anonim:
      Asta-i meseria lui T. (şi pasiunea): să cerceteze = să facă sondaje. Există vreo incompatibilitate legală? NU ! Şi-atunci?

      Spre deosebire de ce facem noi, anonimii, în viaţa noastră virtuală, lui T. i se pot confrunta eventualele umflături (în sondaje) cu realitatea. Funcţia trece, reputaţia rămâne.

      Ștergere
    5. Pasiune....Functie....Reputatie ....hmmm! ....oare banii chiar nu conteaza? Ca nu cred ca munceste pe nasturi.

      Exista oare si cetateni romani dispusi sa renunte la toate astea ( Pasiune....Functie....Reputatie ) in schimbul unor sume considerabile? Cred ca depinde de caracter.Eu ca anonim,in viatza mea de zi cu zi , nu dau nici 2 parale pe profesionistii fara caracter,pe autoritatile lipsite de caracter,pe sefii lipsiti de caracter....etc.

      Cat despre umflaturile din sondaje.....Consultantul politic Cozmin Guşă crede că ne aflăm aproape de îndeplinirea condiţiilor necesare pentru fraudarea alegerilor europarlamentare, care au loc duminică, 25 mai.
      A doua condiţie este cea legată de exit-poll-urile controlate. Cine a finanţat un institut de sondare în ultimii ani, bineînţeles că acuma, când acel institut va difuza un exit-poll pentru o anumită televiziune care deloc întâmplător este şi ea favorabilă, va avea grijă să dea rezultate cât mai apropiat de ceea ce vor spune liderii politici că se vor întâmpla la alegeri, care nu vor fi supravegheate de toată lumea", a explicat Cozmin Guşă la Realitatea TV

      Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gusa-ne-apropiem-usor-de-cele-3-conditii-suficiente-pentru-fraudarea-alegerilor_1446535.html#ixzz32cw79tst
      Follow us: @realitatea on Twitter

      Ștergere
    6. Dar tu munceşti "pe nasturi"? sau careva dintre noi?

      "Consultantul politic" (ex-SG PSDR, ex-PD, ex-PIN, ex ...) crede fără a cerceta. Îii prefer pe cei care CERCETEAZĂ

      Ștergere
    7. Fireste ca muncesc pe bani.Numai ca eu ,spre deosebire de altii, nu muncesc la stat si nici nu fac contracte cu statul .Nu sunt implicat nici in politica ,nici in administratie...asa ca imi pot permite sa tin la caracter ,nefiind obligat la compromisuri...compromitatoare.

      Consultant,cercetator,poti crede pe cine vrei .Nu are importanta vocea care ne anunta ....ca azi este sambata ,nu vineri.Importanta este informatia corecta.Eu asta urmaresc de fapt....o informare corecta.Sunt destui care incearca sa amestece zilele ca sa imprastie confuzie.Despre confuzia voita a exit-poll-urilor in ultimii 10 ani.....au vorbit toate partidele romanesti,chiar si PSD-ul si au recunoscut in final scopul pe care il urmaresc aceste manevre.Exit-poll-urile controlate vor avea grijă să dea rezultate cât mai apropiat de ceea ce vor spune liderii politici că se vor întâmpla la alegeri, care nu vor fi supravegheate de toată lumea.Despre asta este vorba.....

      Ștergere
  7. Unora le plac tristii aia de Lazarou, Chifu, sau Benone ala, ala cu "celebra" zicere despre 8 clase si disparitia psd-ului, nu mai stiu si nici nu vreau sa retin cum il cheama.
    Lazaroiu numai prostii zicea, se dadea guru si prevestea nu doar cifrele de la alegeri dar prevestea si cine o sa castige congresele pe la PSD si PNL. Pana si ziaristii au ajuns sa rada de el. :)))))
    Chifu a intrat in posteritate cu celebra zicere din toamna lui 2012, stati asa si nu disperati inca ca mai trebuie sa vina voturile din strainatate. :)))))
    Benone ala, doar un basist hardcore. :)))))

    E drept ca toti astia traiesc precum calugarii de la Athos. Nu au fost, nu sunt consilieri prezidentiali, si traiesc ca in star trek, fara bani. :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bre, lazaroiu nu mai face sondaje de foarte mult timp. cand a ajuns la cotroceni, a iesit din zona institutelor de sondare. spre deosebire de turambar, sultanescu, teodorescu, dancu.

      Ștergere
    2. cand a ajuns la cotroceni, a iesit din zona institutelor de sondare. spre deosebire de turambar, sultanescu, teodorescu, dancu........................................................................................................................Cum spuneam..........Chestie de caracter.

      Ștergere
    3. Pai da, Lazaroiu a iesit din zona institutelor de sondare si a intrat in zona ministeriala sau in cea de consiliere prezidentiala.
      Ce crezi ca consilia Lazaroiu pe la Cotroceni ? Nu cifre si previziuni ?

      N-a zis Basescu cu gura lui acum cateva zile ca l-a chemat el pe Blaga la Cotroceni si i-a zis ca ar fi bine sa fuzioneze cu PMP ? Nu a trimis-o tot el pe Udrea de trei ori la Blaga cu aceeasi problema ?

      Cam asa se munceste pentru tara la Cotroceni, ca asta era problema presedintelui si a tarii, sa fuzioneze PDL cu PMP. :))))))))

      I

      Ștergere
    4. Incidentul a avut loc imediat după ce preşedintele Traian Băsescu a coborât de pe nava şcoală Mircea. În timp ce se îndrepta spre maşină, din mijlocul mulţimii care îl înconjura a apărut un bărbat care l-a scuipat pe preşedinte, de la distanţă de un metru.


      S-a întâmplat în timp ce preşedintele era aplaudat şi o femeie a strigat,”bine aţi venit domnule preşedinte, vă aşteptăm la Constanţa!”. În acel moment, un bărbat din mijlocul mulţimii, fără a spune ceva, l-a scuipat pe şeful statului, atingând mai multe persoane.

      Primii care s-au sesizat au fost oamenii din mulţime care l-au împins făcându-l „nenorocit, nesimţit, ordinar”. Imediat, bărbatul a fost doborât la pământ de SPP-işti. Preşedintele s-a şters discret, nu a făcut niciun comentariu şi s-a îndreptat spre o femeie cu handicap locomotor aflată pe un scaun cu rotile, care i-a urat preşedintelui „multă sănătate”. Soţul femeii a fost martor la incident. „L-a scuipat un nemernic, un dezaxat,un dement, l-au luat imediat” a spus, indignat, omul.

      Adrian Zglobiu, are de 39 ani și este din Constanţa. Înainte de a fi urcat în duba Jandarmeriei a strigat agitat că el şi sora lui au fost în PDL şi că sora lui s-ar fi îmbolnăvit şi ar fi murit din cauza lui Traian Băsescu. Adrian Zglobiu este şomer şi locuieşte în cartierul săracilor din Constanţa, Henri Coandă, ridicat de Radu Mazăre...................

      -----------------------------------------------------------------------------------------

      Date referitoare la "incidentul" care a avut loc în seara zilei de marti, 20 Mai 2014, în hotelul în care era cazat vicepresedintele SUA, Joe Biden, si care l-a avut ca personaj central pe Nelson Mondialul, cunoscut al cercurilor interlope, dezvaluie aproape pas cu pas ce s-a întamplat. Nelson Simone Pop, alias "Mondialul", a ajuns marti, la ora 14.50, cu putin înainte de aterizarea vicepresedintelui SUA în Romania si s-a cazat în acelasi hotel cu oficialul american. Datele respective arata ca Nelson Simone Pop, zis si Mondialul, avea deja o rezervare facuta pe numele sau.

      Nelson Mondialul urma sa stea în acelasi hotel cu vicepresedintele Joe Biden pana a doua zi, miercuri, 21 Mai 2014. Costul unei nopti de cazare a fost de 550 ron si, potrivit datelor de mai sus ale facturii, în dreptul casutei ce arata compania apare scris: "Antena TV Group".
      Aceleasi date arata ca Nelson Simone Pop, alias "Mondialul", nu a mai fost pana acum cazat în respectivul hotel de lux. (...)

      Important de subliniat este ca aparitia oricarei brese de securitate sau a unui posibil atentator în dispozitivele de protectie si de securitate ale vicepresedintelui american, aflat pe teritoriul Romaniei, ar fi pus atat principalele institutii din Romania, cu atributii în domeniul securitatii nationale, cat si pe cele ale SUA, într-o reala dificultate. Si asta ar fi fost o premiera. Pana acum, niciun incident de securitate nu a aparut în Romania în vreuna din vizitele oficialilor americani sau straini.
      ----------------------------------------------------------------------------------------------

      Se gandeste PSD-PC sa se apuce de atentate?

      Ștergere
  8. Nu inteleg ce l-o fi apucat pe omul ala. Poate o fi zis Basescu ceva, poate o fi injurat. :)))))))))

    Oricum, studentii de la Politehnica(facultatea de aeronautica), universitate pesedista, de stanga, au analizat traiectoria flegmei si-au ajuns la concluzia ca nu l-a atins pe Basescu.
    Se vede'n pixeli, pe bune. :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am mai spus......chestie de caracter si ....lipsa de imaginatie la Mazare si Voiculescu.

      Politehnica universitate pesedista, de stanga.............. :))))))........Au mai ramas fabrici si uzine dupa marea praduiala fesenista din anii 90,praduiala finalizata de Bombonel? PSD e de stanga ...cu toti milionarii lor? E drept ....capitalisti de cumetrie,adepti ai capitalismului de stat.

      Ștergere
  9. Reteta fraudarii alegerilor ne-a servit-o consultantul politic in 2004. Ceva nou nu aveti?

    RăspundețiȘtergere
  10. vad ca pesedistii sunt periculosi, l-au pus pe un tralala sa il scuipe pe basescu. dar cand oamenii simpli din gara il huiduie pe marele plagiator, el spune ca i-a pus basescu. deja omul asta da in paranoia. dupa ce ca e un pericol pentru sua si securitatea nato la granita de est, acum e si un pericol pentru romania prin paranoia lui. cine stie ce prostii va face iresponsabilul vesel ca presedinte.

    bai, pesedeii si slugile lor intrec masura si isi arata fata hada de bolsevici infecti. daca te uiti la ghita si voiculescu zici ca pablo escobar si al capone sunt sfinti. cum ar zice americanul: "they make Godfather, the movie, look like child’s play"

    RăspundețiȘtergere
  11. LoL....oamenii simpli din gara :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa zburatorul din parlament pe nume Sobaru,ajuns apoi vedet si catindat la anteni,a urmat invatatoarea grevista a foamei,cea care a rezistat 4000 de zile fara apa si mancare.Apoi si ea a ajuns vedeta si senatoare la partidul antena3.Acum trebuia si un Zglobiu,somer, asistat social si client al ghetourilor lui Mazare.II prevad o cariera de vedet la emisiunea sila zilei.....azi,Gadea si Zglobiu....Apoi deputat din partea partidului antena3.

      Ștergere
  12. ha,ha,ha, la teleorman dragnea repeta hotiile de la referendum, turism electoral etc,etc. asa castiga psd alegerile astea , prin furt, bai, palada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PSD scotea oricum 35 la suta,poate chiar si un 38.....fara furaciuni,numai pe baza emotiei produse de ruperea USL.

      Insa PSD vrea un scor de 43-45 la suta ca sa dea impresia in tara ca a transat deja batalia pentru prezidentiale....ca PSD va face 60 la suta in toamna si va da presedintele.Un fel de lasati orice speranta...dati-va predati!Chestie de demobilizare a adversarului.Ori pentru un scor de 43-45 la suta ai nevoie de furaciuni,de turism electoral...de toti mortii lui Dragnea.De altfel priviti judetele fruntase....Olt,Teleorman....etc.

      Haios e si exit-pollul transmis pe antena 3 din ora in ora.....chiar daca incalca legea.O fi exit-pollul lui Turainbar?

      Ștergere
  13. In Dambovita PMP repeta turismul electoral in virtutea inertiei.
    Se asteapta camioanele cu pui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vreau si eu doi pui. da' sa fie proaspeti. trimit si in alte judete?

      Ștergere
    2. Am retinut ....2 pui ,dupa numararea voturilor.II primesti luni......refrigerati...

      Ștergere
    3. O sa aiba cam 16 la suta apa......ca sunt si asa destul injectati.....

      Ștergere
  14. blogger-ul bleen zice ca exit-poll-urile antena 3 si rtv sunt facute TELEFONIC. doar cel de la tvr e facut face-to-face. hmmm.... poate de asta diferenta intre rezultatele finale si cele de la televizunile psd cu sondori psd vor fi atat de diferite...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I-a spus Lazaroiu, este ? :)))))))

      http://www.realitatea.net/bloggerul-bleen-fost-vanzator-de-usi-de-garaj-consilierul-lui-sebastian-lazaroiu-la-munca_843099.html

      Ștergere
  15. o fi adevarat?

    http://www.gandul.info/exit-poll-tvr-alegeri-europarlamentare-2014-curs-12647446.html

    RăspundețiȘtergere
  16. Deci dreapta nene...atat ! :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  17. marea lovitura pentru pnl a fost diaconu, care oricum va fi respins de parlamentul european. e candidatul antenei 3. un farseur pe care il manevreaza voiculescu. caracter zero barat. de obicei actorii erau securisti. o fi si el? mai ales ca aparuse la revolutie de niciunde. si a fost in pd, un partid de securisti (si aia din pnl sunt fosti securisti). se da sarac , dar are vila si 3 masini. vrea pensie, de asta s-a agitat. pe scurt , e unealta penalilor.

    RăspundețiȘtergere
  18. daca aduni pdl+pnl+pmp da cam scorul aliantei da la parlamentare si prezidentiale din 2004 si scorul psd e cam cel din 2004. nu s-a schimbat nimic in 10 ani

    RăspundețiȘtergere
  19. ce minicinosi au fost palada , teodorescu, sultanescu.... dupa numaratoarea paralela a pdl psd are doar 37%, unde-s alea 5% pana la 42-43? au depasit marja de eroare. rusine!

    RăspundețiȘtergere
  20. sensu giratoric26 mai 2014 la 08:19

    De fapt daca PSD-ul are 40% in alianta cu PC si UNPR - Marea intrebare este: Cate procente ar lua PSD-ul singur ? Senzatia mea este ca a ramas constant sau chia a pierdut ceva fata de 2012.

    RăspundețiȘtergere
  21. nea mirele, jos palaria! sa traiasca ghiocul matale ca ghicisi la fix cu el.

    RăspundețiȘtergere
  22. Diaconu a luat 7%. Si ar fi luat si mai mult daca Varanu' TV tragea un pic si in PSD.
    Asta ca sa intelegem ce forta are Antena 3.
    Chiar daca multi, intre care si Barbu Mateescu, tind sa minimizeze influentea acestui canal de propaganda.

    RăspundețiȘtergere
  23. sensu giratoriu26 mai 2014 la 11:46

    Rareori o victorie a fost atat de amara. O victorie care prevesteste o mare infrangere !

    Noul imn al PSD-ului:

    "Cate un pic, pic, pic... Paaaannnnaaa n-o mai ramanea nimic,
    Cate un strop, strop, strop... Paaaannnnaaaaa n-o mai ramanea deloc"

    Deci PSD se apropie de 36-37% nu de de 43-45 % cum trompetau unii si altii pe la televiziuni.... asta in conditiile in care de acolo se mai scad si UNPR si PC... deci ramane aproape de 30% (cat PNL si PDL la un loc :)... daca PC-ul ramanea in alianta cu PNL, acum cred ca puteam discuta linistiti de un esec categoric al PSD-ului...

    Cat despre PNL - e clar ca votantii traditionali de la orase nu au iesit la vot... asta este... data viitoare vor fi mai multi :) mult mai multi :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. psd l-a sprijinit pe mircea diaconu stiind ca va castiga la redistribuire.
      cu redistribuire psd ajunge la 45% de la 37 iar pnl creste de la 15 la 17....si asa mai departe.

      Ștergere
    2. sensu giraatoriu26 mai 2014 la 12:49

      din fiecare vot redistribuit PSD-ul ia putin mai mult de 1/3 iar PNL+PDL ceva mai putin din 1/3... deci sprijinul este indirect si pentru acestia.

      Concluzia este una singura: PSD-ul nu castiga prezidentialele indiferent cate aliante si dezertari mai pune la cale...

      Se prefigureaza pentru prima data in Romania un viitor presedinte liberal sustinut de electoratul de dreapta (aici nu ma refer la partide de dreapta pentru ca indarjirea lor ati vazut cat le-a costat) . Care va fi numele acestuia nu stim inca, opinia mea este ca dl Isarescu se va hotari destul de repede...

      Ștergere
    3. Nu mai faceti greseala sa socotiti in procente.Alegerile se castiga cu voturi.Din punctul asta de vedere, PSD ,care are control absolut laTVR,ANTENELE-Voiculescu - PC si RTV-ul Ghitza -PSD ,a luat 2 milioane de voturi ....cu o masina de vot turata la maxim si cu exit-poll-uri mai mult decat aranjate in favoarea lor...de aici si diferentele de 6 procente in unele cazuri.Diaconu a primit in jur de 350 mii voturi....sustinut de Antene.Cam asta e tot.Va propun sa recititi ce a spus Alin Teodorescu:

      În momentul de față știm sigur că dacă Victor Ponta va candida, intră în turul al doilea, de pe primul loc, dar în turul al doilea va fi înfrânt de oricine se va prezenta drept candidatul unic al opoziției. Asta știm în momentul de față. Se poate schimba.Ce-i lipsește lui Victor Ponta în momentul de față?

      Un al doilea bazin. Bazinele în România sunt de trei feluri. De 22 de ani. Bazinul PSD, care are anumite caracteristici și care a avut 3,7, acum are în jur de 3 milioane de electori disciplinați, este bazinul liberal sau zis de centru care are mai puțin, are un 1,5-2 milioane de electori, destul de disciplinați și ei și apoi mai este bazinul tânăr, urban, sub 40 de ani, care respinge liberalismul românesc și social-democrația românească și se îndreaptă către al treilea, un outsider. Este bazinul care l-a sprijinit pe Corneliu Vadim Tudor în 2000 și care a fost apoi ocupat de Traian Băsescu și de PDL. E de aproape 2,5 milioane de electori, mai puțin disciplinați, dar care în anumite momente se prezintă la vot și înclină balanța. Deci pentru turul al doilea, Victor Ponta mai are nevoie de încă unul din aceste trei bazine, el are unul, îi mai trebuie unul măcar. Avea prin USL.
      -------------------------------------------------------------------------------

      Asadar,Ponta va rupe PNL dupa metoda Diaconu.........este esential pentru PSD.Altfel e dezastru....iar Ponta istorie.


      Felicitari lui Turambar......pentru erorile atat de frumos impachetate !

      Ștergere
    4. asta cu putin mai mult peste 1/3 si ceva mai putin din 1/3 duce la rezultat.
      psd ia 50% din tot potul.
      asta a fost obiectivul principal. cel secundar e inlaturarea lui antonescu si divizarea pnl. pana acum i-a reusit si asta.
      s-ar putea ca scorul de la sibiu sa-l fi scos si pe johannis din joc.
      asa ca asteapta sa vina nea mirel cu serpisorii si te lamureste el.
      sau crezi ca dan motreanu sau orban sau manescu vor fi locomotive la pnl in noimebrie?

      Ștergere
    5. Laurentiu......nu ma intereseaza serpisorii lui Mirel.La vot direct PSD a luat 37 la suta, adica 2 milioane de voturi.Exit-pollurile ajunsesera si la 45-47-vot direct... pe la rtv.Nu discutam de redistribuire.....acolo se imparte la toata lumea.

      PSD a avut mereu intre 31 si 38 la suta ,nu e nici dezastru dar nici vreo minune ,nici PNL nu are un scor dezastruos....asa cum nici PDL ori PMP nu sunt intr-un dezastru.In toate taberele sunt mai degraba orgolii ranite .PNL s-a invartit mereu intre 15-20 la suta........PDL cu PMP si FC au ca baza fostul electorat al PDL din anii 2009 si au impreuna vreo 21 la suta.In anii de glorie urcau spre 29 la suta.Problema dreptei este ......lipsa unitatii.Problema stangii e ca dreapta sa ramana dezbinata.Cat despre locomotive......cei care cred ca nu exista ,gresesc.Ele se fabrica rapid din interiorul sistemului....manipulare,propaganda media ,victimizare.Nu uita.......Gigi Becali....facut europarlamentar in 2 luni.Apoi maurul poate sa moara....si-a facut treaba.Dan Diaconescu....in 2 ani facut partid de 15 la suta.Apoi maurul poate sa moara ..i-au luat parlamentarii si televiziunea i-au inchis-o.Iar acum, Mircea Diaconu...... maurul si-a facut treaba.
      Tariceanu este o astfel de inventie.....dar nu prea reusita.

      Iohannis probabil ca s-a prins si nu vrea sa fie maur......in fond,e neamt.Nu vrea sa fie papusa sistemului.Parerea mea este ca Ponta a prins frica de prezidentiale dupa ce si-a numarat cele 2 milioane de voturi.In ciuda fanfaronadei si a mitomaniei care il caracterizeaza,nu e prea vesel.Asa ca ....se va arunca peste PNL cu mare fortza si furie.Liberalii vor simti pe pielea lor tot arsenalul folosit de PSD impotriva lui Basescu si a PDL.Ghinionul stangii e ca se afla la putere nu in opozitie ca in 2010-2012....si se tot erodeaza.Iar antibasismul, fluturat in campanie,cu 20 de zile inainte ca Basescu sa isi incheie mandatul.......va conta putin ,foarte putin, atunci cand omul se va afla in cabina de vot.Cati vor alege intre un Ponta, pentru 5 ani ,doar ca sa isi exprime ura fatza de un Basescu ,care mai are doar 20 de zile de mandat ? Treaba e complicata si pentru PSD dupa alegerile de aseara....

      Ștergere
  24. Hai cu unirea sub privirea atenta a PPE si cu vesnicile calcule de dreapta. :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  25. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog