Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 mai 2014

INSCOP și IPSOS: imaginea alegerilor prezidențiale

Azi voi compara două sondaje: INSCOP (martie) și IPSOS (aprilie). Despre al doilea sondaj s-a făcut mare tam-tam. Al cui e? O fi real? Pe mine m-a interesat mai mult că rezultatele sunt aproape perfect în linie cu alte sondaje din această primăvară. Potențialul real de "manipulare" e zero barat, întrucât sondajul doar confirmă niște lucruri deja știute.

Să tragem linia:

Iată cum ar sta lucrurile dacă mâine ar fi turul unu și:
- toți cei care au o opțiune de vot chiar ar veni la vot
- cei nehotărâți n-ar vota
- cei care vor alt candidat decât cei măsurați de sondaje n-ar vota.

Prezență mai slabă decât la oricare scrutin prezidențial din trecut: 50% din cei de liste (9 milioane de voturi - recordul absolut negativ a fost la prezidențialele precedente - 9,8 milioane voturi).

Ponta între 38% și 41% din voturi.

Triada: candidații "dreptei" (Antonescu, MRU, Predoiu) ar cumula între 36% și 48%, principala necunoscută fiind scorul lui Predoiu, motiv pentru care marja descrisă în rândul anterior e măricică. MRU și Antonescu ar fi într-o luptă strânsă pentru locul doi.

Vadim și Diaconescu 10-20% cumulat. Vadim > Diaconescu. Cei doi, în cazul în care ar candida, ar obține peste un milion de voturi care vor fi foarte importante în turul doi.

Kelemen Hunor 3-4%.

Ce se întâmplă în turul doi dacă, repet, oamenii se țin de cuvânt și chiar votează după cum spun acum că ar vota:

Vin la vot două milioane de oameni care nu au participat la primul tur, majoritatea votând pentru Ponta (sau putem pune problema și invers: împotriva candidatului opoziției, fie că e MRU fie că e Antonescu).
Candidatul opoziției reunește electoratele "dreptei" cu destul de mult succes și chiar obține voturi din afara triadei dar pierde, obținând 42-44% din voturile exprimate în turul doi.

Atenție: nu există nicio garanție că așa vor sta lucrurile în noiembrie. De fapt, dacă ne uităm la evoluția din trecut a opțiunilor de vot din anul alegerilor, este de așteptat ca situația să se schimbe. În special numărul voturilor din turul doi se va reduce simțitor față de valoarea menționată în paragraful anterior: majoritatea votanților exclusiv-de-tur-doi vor renunța să mai voteze, alții urmând să-și cristalizeze susținerea pentru un candidat și votându-l și în primul tur.

Dacă ai chef de o discuție un pic mai detaliată poți citi în continuare.

Situația lui Ponta este la prima vedere incredibil de asemănătoare cu cea a candidaților PSD la prezidențiale din primăverile aproape tuturor alegerilor trecute:

Iliescu, 1996, primăvara: 28% din românii aflați în țară l-ar fi votat.
Iliescu, 2000, primăvara: 28%
Năstase, 2004, primăvara: 25%
Ponta, acum:              .... 24-26%.

Firul poate fi desfăcut:

- din acești potențiali votanți Ponta o cincime au drept primă preferință alți candidați din spațiul PSD (Geoană, Oprescu).

- o altă cincime au drept primă opțiune Tăriceanu, dar se reorientează către Ponta în cazul în care fostul prim-ministru nu candidează.

MRU are susținerea a 9-11% din românii aflați în țară. În turul doi și-ar tripla susținerea și ar pierde cu un scor nerușinos, mai bun decât cel al lui Constantinescu în 1992.

O ipoteză apropo de Antonescu: este pe un trend descendent.

INSCOP, ianuarie: l-ar vota 16,5% din populația aflată în țară.
INSCOP, martie: 15,4%
IPSOS, aprilie: 9,3%

Suma Vadim + Diaconescu, iarăși sub formă de ipoteză, este în creștere spre 10% din populația aflată în țară.

Predoiu. Oscilații între 2% și 5% din populația aflată în țară.

Ar vrea alți candidați decât cei de mai sus: 12-15%. Aproape jumătate aparțin electoratului tradițional al președintelui în funcție: Boc și Udrea cumulează 1,7%; Traian Băsescu are 5%.

Alți factori. 3 milioane de adulți plecați din țară, poate chiar 4 milioane, din care vor vota 150 de mii maxim, ceea ce în totalul voturilor va reprezenta 1-2%. I-am luat în calcul la începutul postării.


44 de comentarii:

  1. Zici ca sondajul IPSOSapocrif e 'in linie' cu celelalte. Ce te faci cu MRU, care la INSCOP e cu 10% in urma lui CA, iar aici il devandeaza cu 2% ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am menționat ipoteza că Antonescu e în scădere (care împacă și capra și varza). Dacă unul din sondaje e eronat, atunci se va vedea care la momentul potrivit :)

      Ștergere
    2. pot fi amandoua sau niciunul. antonescu in ianuarie era inca in usl, in martie inca nu se stia daca e de forma despartirea usl si nu ajunsese propaganda psd la sate si orase. in sondajul ipsos e in limita votantilor sai traditionali.
      mi se pare totusi ciudat ca predoiu are asa putin iar mru cam mult. nu cred ca mru e asa de cunoscut iar electoratul pdl ramas sa nu tina cont de recomandarea partidului. la 50% participare la alegeri predoiu pe baza sondajului ipsos ar avea sub 300.000 de voturi.
      iar mru ar lua 1,5 mil din voturi fara sa aiba sustinere de la vreun partid important, fara sponsori, fara televiziune...
      p.s.
      nea mirel se joaca:
      http://turambarr.blogspot.ro/2014/05/pune-l-ca-i-fun.html
      sau nu!
      vin alegerile! mai e putin...

      Ștergere
    3. Vad ca PSD are 48-49% in "sondajul" nefericitului Turambar...
      Asa da!
      PMP pare ca a egalat PDL-ul, sunt la 10%. PNL e la 14%. Restul nu de partide sunt mai greu de dedus, dar cred ca PPDD e la 4%. Nu e clar cine sunt verzii si cenusii, aia au 8-9%. Probabil UDMR e verdele... M-as mira ca cenusii sa fie PRM-ul, au un scor constant prea bun de prea mult timp pe graficul lui Turambar. Cred ca de fapt cenusii sunt "si alte partide". Oricum, am adunat procentele si mi-a dat aproximativ 110% :)))))

      Ștergere
    4. Scuzati, cenusiii, si Restul de partide, nu stiu de unde a venit nu-ul acela si cum a disparut un i...

      Ștergere
    5. Mie nu mi se pare ca ar avea 49, mie mi se pare ca Turambar a pus intenționat bara mai mica, tocmai ca sa nu putem măsură corect. Pana la urma, un sondaj intern nu poate fi dat pe blog.

      Ștergere
    6. uite ma ovi de ce i-a dat lu nea mirel 49% :
      - http://www.catavencii.ro/La-zece-pasi-de-victor-ponta-ucrainenii-au-deschis-focul_0_10806.html

      Ștergere
    7. Bai laurentiucatule, daca nu ar fi linkurile tale, as intra pe catavencii o data la 2 luni, si atunci doar pentru caricaturile lui Mardale.

      Ștergere
  2. o fi cu intrebarea deschisa ,iar la celelalt nu?

    a mai scos mr.t (i se mai spune si m.p., mare fan al rugby-ului) un sondaj platit de psd pe blog, cica psd 48%. deja delireaza omu', e de socola. daca nu se confirma la alegeri, ar trebui sa se retraga intr-o pestera, dar fara sutele de mii de parai de la bolsevici

    RăspundețiȘtergere
  3. A aparut "chestia" asta:
    http://www.evz.ro/bomba-pe-piata-politica-psd-a-ajuns-la-40-pmp-depaseste-pdl.html

    Take it with a BIG grain of salt...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da' ce bomba... l-au scos astia pe mru din cartile de istorie!!! si eu ziceam ca e putin umflat, dar oamenii astia de bine de la pmp l-au razuit de tot. pi sie ce zice de afacerea asta sau iar avem razboi externele cu internele?

      Ștergere
    2. Pai e de tot rasul. Asta e o petarda tipica de campanie electorala...

      Ștergere
  4. Repet..............Eu cred ca fiecare popor trebuie sa aiba ceea ce isi doreste.Daca poporul roman vrea sa dea toata puterea PSD-ului ...atunci sa i-o dea.Daca poporul roman vrea ura,razbunare,atunci sa traiasca din antibasism si in anii urmatori, indiferent ce costuri implica ura asta pentru viitorul lor si al tarii.Chiar cred ca pentru o vreme romanii merita sa isi traiasca din nou visul partidului unic,sa fie la discretia unor penali cu porniri de mici ceausesti si sa se bucure de frimiturile azvarlite in scarba,sub forma de pomeni ,platite altfel din taxe inzecite ...doar asa se vor invata minte.Daca as putea l-as invia si pe Ceausescu ,ca sa fie si mai fericiti ,fiindca tot regreta ei comunismul.Ceilalti romani,indiferentii,antreprenorii,exilatii,toti cei care nu sunt dependenti de statul roman.... vor privi de pe margine, atata timp cat nu vor fi afectati.Dupa parerea mea...nu prea mult timp.Partidul unic a stiut mereu sa cheltuiasca dar nu a stiut niciodata sa produca .

    RăspundețiȘtergere
  5. Traian si VictorViorel sunt blat. Au ocupat toata scena politica. Viitorul in viziunea lor: Viorel presedinte, Traianel liderul opozitiei. Urmeaza ca Udrea sa candideze pentru a sparge voturile dreptei si a creste scorul lui Viorel. MRU nu are partid, Traian il desfiinteaza in ultimul sondaj al firmei americane. Elena nu poate fi presedinte ca Traienel sa fie premier si sa conduca tara. Asa ca decat sa riste cu un alt candidat de dreapta pe care nu-l controleaza, prefera sa piarda. Traianel face cam ce-a facut Ionel Iliescu in 2004 cand l-a sabotat pe Nastase ca sa nu piarda partidul din mana. Si totusi a venit Mircica si l-a scos din scena. Politica e o suma de blaturi fara numar, in care noi cetatenii suntem simple numere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Traian si Victor Viorel sunt blat. Au ocupat toata scena politica.

    Frazele se exclud reciproc iar concluzia demna de rubrica "gaga". :)))))))

    Serios, sa le spunem sa plece acasa ca sa poata iesi in fata si George Laurentiu. :))))

    Traienel liderul opozitiei. Normal. :)))))

    Cand va intrebam pe aici cata minte iti trebuie ca sa crezi ca Basescu are vreun interes sa-i dea voturile lui George Laurentiu, ca o sa-l invete el ce sa faca in turul 2 ca sa castige, lumea zicea ca ar trebui sa-mi fie rusine ca sunt de stanga. :)))))

    Mai bine de stanga ca mine, decat de dreapta ca voi. :)))))))))

    Nici Prostanacul n-a fost atat de Prostanac incat sa creada asa ceva. :)))))))) Cine a crezut asta e noul Prostanac. Sau Prostalau. :)))))))

    Insa stati linistiti, face Base ceva, un hocus-pocus, vine CIA in turul 2, iese Fane Fileata din puscarie, il achita justitia pe Florin Popescu zis nea Puiu, invie mortii din petitia lui Udrea...sigur se intampla ceva d ebine caci Romania e de dreapta, v-a zis voua Base chestia asta. :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricare ar fi mai bun decat omul sustinut de PSD.Eu sunt basist...daca Basescu e inteles cu Ponta, atunci am inteles jocul lui si voi vota in finala impotriva lui Ponta.Daca nu candideaza Ponta atunci votez impotriva celui sustinut de PSD.

      Ștergere
  7. De la basisti n-am avut niciodata pretentii, ei sufera de o forma de autism. :))))
    Nici asteptari n-am de la ei, ei o voteaza si pe EBA pentru ca lovitura de stat, pentru ca Rusia, pentru ca KGB-ul, pentru ca alte din astea. :))))) Ce pretentii sau asteptari sa ai de la unii ca astia ? :))))

    De la liberali aveam ceva pretentii, nu neaparat ca USL sau nu stiu ce, dar macar sa vada cu 2-3 mutari inainte, sa-si vada propriul interes si nu interesul lui Base mascat in interesul lor. Din pacate n-ai cu cine, tot noi, stanga, o sa trebuiasca sa ne rafuim definitiv cu Basescu si basistii. :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va trece! voi sunteti mai curve decat alea de pe centura. am crezut ca ponta e de cuvant si va face ce a promis in campanie.
      intre doi doi nenorociti, ponta si basescu e ca si cum ai alege intre antrax si ciuma dar il prefer pe basescu ptr ca macar a bagat la puscarie o gramada de hoti. nu credeam ca o sa zic asa ceva dar asta e...
      de fapt nici in 90 nu credeam ca o sa-l votez pe iliescu in 2000 si o sa-l aplaud ptr articolul din washington post un an mai devreme (https://adevarul.ro/international/rusia/cum-i-a-alungat-iliescu-rusi-dunare-fostul-presedinte-semnat-1999-articol-halucinant-ziarul-american-washington-post-1_536aab9d0d133766a873c941/index.html)

      Ștergere
    2. Hahahaha, pai ce-ai scris tu este mama curviei, culmea curviei, precurvie curata. :)))))
      Anul trecut parca ziceai ca Fenechiu, Unchiul si restul sunt victime politice. Acum zici ca-s niste golani si hoti. :)))))))))))

      Si nu uita ceva, din graba sau din alte motive: pe Basescu nu-l mai votezi tura asta, ci pe Udrea. Degeaba il preferi. :))))))

      Ștergere
    3. . am zis ca vreau egalitate. adica sa bage de la toti. faptul ca aresteaza dntr-o parte, asta e., ma multumesc cu atat.
      in ce priveste udrea, stai tu linistit ca nu o sa fie ea. si daca aveti sange in instalatie, bagati-o la zdup! sau ea nu, ca sunteti prieteni de familie?
      asa ca nu uita ce a zis ponta: "daca nu castigam, scapa cine poate!"

      Ștergere
    4. Anonim10 mai 2014, 19:30....De la liberali aveam ceva pretentii, nu neaparat ca USL sau nu stiu ce, dar macar sa vada cu 2-3 mutari inainte, sa-si vada propriul interes .............adica sa lupte alaturi de pesedisti pentru dreptul la spaga si coruptie,pentru protectia castelor in fatza legii.Nu e normal ca oamenii grei, care au furat pentru familiile lor si pentru sefii din partid, sa fie arestati si judecati precum oricare fraier.Cum crezi ca doarme un politician,ori un judecator,un procuror,un politist ,un functionar ,un oligarh,cand vede ca i se ofera o spaga ,un contract,cu zerouri multe si el nu stie daca nu are DNA-ul pe urme? Viatza e asta? Sa traiesti numai din salariu si din profit cinstit??
      Simti cum trece viatza pe langa tine.....da-i naibii de prosti si de amarati!Ca justitia nu ii face nici mai bogati si nici mai destepti ....pulimea tot pulime ramane.Nu e pacat sa nu ne bucuram noi si copiii nostri de ce am furat in 24 de ani? La dracu si cu americanii si cu UE....daca asta inseamna sa pierdem averi,functii ,libertate....puterea!


      Din pacate n-ai cu cine, tot noi, stanga, o sa trebuiasca sa ne rafuim definitiv cu Basescu si basistii. :)))))..............................N,asa? Va e dor de o rafuiala ca in 89......Sa vina secu.....! Tovarasi!...ramaneti pe loc!

      Ia hai sa ne rafuim .....pana la ultimul strop.....cu toti turistii vostri rusi....! Poate ca a venit vremea.....
      Aveti suficiente elicoptere ca sa va carati familiile si averile alea colosale, de oameni de stanga? Nu va bazati prea tare pe poporul pesedist pentru ca e fostul popor ceausist dar.... mult,mult, mai mic.Cum l-au aparat pe Ceausescu tot asa o sa ii apere si milionarii de stanga.

      Asa ca, usurel cu rafuitul definitiv...fie el chiar si la figurat.

      Ștergere
  8. Luati de priviti http://www.youtube.com/watch?v=3Wrfuw1V8j0

    si lasati vrajelile cu dreapta si rafuiala :)))) Toti va credeti niste Fileata din Curcani si niste Elene foste Cocos. :))))

    Cat despre egalitatea visata de liberali...n-o sa mai pupati in veci egalitate. :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luati de priviti.... http://www.youtube.com/watch?v=vj_CTVZb6VA#t=29

      O echipă de jurnalişti din Călăraşi a susţinut că reprezintă postul de televiziune Antena 3.0 şi s-a prezentat la casa Gherghinei Ciulei pentru a-i răsplăti prestaţia de la emisiunea lui Mihai Gâdea. Totul a fost filmat cu camera ascunsă.


      “O echipă a postului de televiziune Antena 3.0, s-a deplasat la locuința agresatei Gherghina Ciulei. După ce ne-a verificat actele, mai precis cartea de identitate, l-a delegat pe soț să ne însoțească până într-un loc mai retras al satului. Aceasta, soțul Florea și încă o femeie, se aflau într-o tindă, chiar la stradă.
      Ion Florea s-a lămurit că suntem contabili la postul de televiziune Antena 3.0, după cum scria și pe 'ștatul de plată'. A înțeles în mod clar că suntem trimiși de directorul postului de televiziune, Mihai Gâdea, pentru a le plăti serviciile făcute ca urmare a faptului că Gherghina Ciulei s-a lăsat agresată de 'gorilele lui Udrea' și că au venit la mai multe emisiuni, la postul respectiv.Florea a înțeles că banii sunt dați direct de patronul Dan Voiculescu. I-a și mulțumit, direct pe camera de luat vederi, în acest sens. Acesta a semnat ștatul de plată pentru suma de 300 de lei.

      La întrebarea noastră dacă mergem să o luăm și pe Gherghina Ciulei, tot într-un loc retras, să semneze și ea pe ștatul de plată de la postul de televiziune Antena 3.0, reacția acestuia a fost edificatoare: 'Păi dă-o dracu, dacă am semnat eu, acuma ce mai vrei?' La final, la marginea satului, Florea a stat frumos în fața camerei de luat vederi: 'Domnu Voiculescu… vă mulțumesc pentru scandalul care s-a consumat în comuna Nana și vă mulțumesc pentru faptul că m-ați cinstit'. Florea a plecat mai bogat cu 300 de lei”, povesteşte Marin Badea pe blogul său.

      Iaca ce Jeane Darci gasira antenili.....precis si Fileata a fost platit pentru sceneta asta, tot de Felix,ca fara imbranceala lui nu se egzista drama si nu puteau trage in blonda.Asteptam continuarea ......episodul 2 .....razbunarea Gherghinei a lu Ciulei sau despre cum s-a tavalitara ea cu Fileatza pe banii lui Felix......

      Ștergere
  9. Prezenta la vot va fi extrem de slaba . Rusine romani . Peste 40% dintre romani nu stiu daca Pamantul se invarte in jurul soarelui sau invers .....trageti voi concluziile . Stati acasa ,nu votati si acestia va vor hotara soarta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Echipa DCNews a elaborat o prognoză pentru alegerile europarlamentare 2014, din 25 mai. Estimările au fost elaborate pe baza experienței analiștilor DCNews și opiniilor unor politologi consultați, ținând cont de rezultatele la precedentele alegeri europarlamentare, locale și generale. Rezultatele partidelor și ale candidaților independenți diferă de cele oferite în prezent de casele de sondare a opiniei publice.


      UPDATE - 6 mai: Modificări după primele zece zile de campanie:
      Ca urmare, prognoza DCNews pentru alegerile europarlamentare 2014, din 25 mai, suferă următoarele modificări, față de cea din 2 mai:



      - PSD urcă la 37%

      - PNL scade la 20%

      - PMP trece în fața PDL, cu 10%, față de 9%



      În aceste condiții, repartizarea mandatelor suferă următoarea modificare: PDL pierde unul, care este câștigat de Alianța PSD-UNPR-PC.






      Alianța PSD-UNPR-PC

      1.739.000 voturi--37%-14 mandate











      PNL

      940.000 voturi---20%--8 mandate








      PMP----470.000 voturi----10%--3 mandate







      PDL ----423.000 voturi--9%--3 mandate









      PP-DD---258.500 voturi---5,5%--2 mandate





      UDMR---235.000 voturi--5%-1 mandat






      Ștergere
  10. Bullshit.
    Pun pariu ca ala de stanga care s-a luat in clontz cu Laurentiu e Turambar. Degeaba, ca Laurentiu a avut dreptate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Turambar e tipul ala care seamana cu Rogozin... si la propriu si la figurat.

      Ștergere
    2. Sa-l fi vazut cad si-a lasat o mustata din aia tatareasca acu vreo 2-3 luni. Arata ca Tamerlan...

      Ștergere
    3. ....1241......Tropa,Tropa,am plecat prin Europa.....!

      ....2013......DIA,DIA......am ajuns la Victoria..!

      Ștergere
    4. mai degraba turambar arata ca un gabor

      Ștergere
  11. Nou sondaj INSCOP:
    http://www.inscop.ro/mai-2014-intentia-de-vot-pentru-alegerile-europarlamentare/
    PSD 40
    PNL 16
    PDL 11
    PMP 10
    UDMR 5
    PFC 5
    PPDD 3
    PRM 2
    PNTCD 1
    Liberalul de rit A3 1.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite ma ovi ce mana de popa ai! pai la pnl e 16,9 in sondaj si tu pui 16. nu ca ar fi vreo problema, dar asta spune cate ceva despre tine. nu?

      Ștergere
    2. Bine Laurentiu, hai ca de acuma o sa rotunjesc in sus daca la zecimale avem mai mult de 5. Ce sa-i fac, din comoditate nu am mai scris si zecimalele. Deci PNL 17%, cu redistribuire maximum 19%. Sper ca esti fericit acuma.
      Nu uita, scorurile din sondaj sunt luate pe cei care au raspuns ca merg sigur sau aproape sigur la alegeri. Adica 65% din esantion. Dar probabil ca multi au mintit, prezenta va fi probabil de vreo 30% maxim. Liberalii vor fi la gratare, la munte sau la mare sau se vor uita la Game of Thrones in weekendul acela, chiar daca in sondaj au spus ca voteaza sigur sau aproape sigur.

      Ștergere
  12. E facatura, PNL ar trebui sa aiba 25%. :))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acuma nu te mai tot umfla si tu in pene mai Turambare...

      Ștergere
    2. Mai bine ne-ai spune de ce in sondajele voastre PRM+PPDD e de obicei dublu fata de INSCOP..

      Ștergere
  13. @Barbu Mateescu
    Are cumva blogul probleme?
    I-am rasupns lui Laurentiu si comentariul a intrat, dar cand am dat refresh la pagina am vazut ca a disparut. Pana acuma cand problema era la mine, comentariul nu intra nici macar temporar.
    Reiau pt. Laurentiu. Din comoditate am omis zecimalele. Oricum, scorul de 16.9 de la PNL e pe 65% din esantion, doar 65% au spus ca merg sigur sau aproape sigur la vot. Dar stim ca prezenta va fi cam la 30%, probabil chiar mai mica. Si liberalii stim ca sunt votanti pleziristi si orgoliosi, genul de oameni care in sondaj spun ca merg la vot, dar in weekend au alte trebuiri mai imprtante decat sa-si piarda timpul pe la sectii de votare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul tău inițial a intrat automat în spam, acum l-am pus la loc.

      Ștergere
    2. Multumesc. Cred ca numele serialului a dus la intrarea la spam. Aviz amatorilor! :)

      Ștergere
  14. A iesit si PDL-ul cu un contrasondaj, o facatura amuzanta:
    http://www.stiripesurse.ro/sondaj-csop-pnl-sub-pdl/

    In link e un alt link cu un .ppt mai detaliat.
    USD (sic!) 38
    PDL 16
    PNL 15
    PMP 9
    UDMR 6
    PPDD 5
    PRM 4
    PFC 2
    Altii 6.

    Observam ca PPDD+PRM sunt la 9% aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant, e ca aceste procente sunt in randul celor care spun sigur ca merg la vot, adica 29% din esantionul acestui sondaj.

      Ștergere
  15. psd pe 5 milioane prezenta nu poate avea mai mult de 1,5 milioane, hai, 1,6 milioane, desi dupa 2 ani de guvernare pesedistii nu au ce oferi alegatorilor ca realizari. asa ca procentele aiuritoare al psd nu se vor confirma. cam asa era dat si pdl-ul in 2007 si 2009 si a luat mai putin. lupta cu basescu nu tine de foame, mai ales la tara. doar, doar, mai face poate antena 3 vreun scandal cu o zi inainte de alegeri si , oricum, degeaba

    RăspundețiȘtergere
  16. Alegerile legislative din România s-au desfășurat pe 20 mai 1990. Din numărul totalul de 17.200.722 alegători s-au prezentat la vot 14.826.616 (86,19%).

    Alegerile legislative din 1990 s-au desfășurat simultan cu cele prezidențiale.

    FSN - Frontul Salvării Naționale: 9.353.006 (67,02%) voturi.

    FSN a obținut cele mai bune scoruri în județele Teleorman (87,15%), Botoșani (86,79%), Vaslui (86,10%), Olt (86,54%), Ialomița (85,91%) și Călărași (85%)

    Dupa 25 de ani, acele judete sunt in continuare printre cele mai sarace din Romania iar ei voteaza tot cu FSN, azi USD,pentru a trai mai bine.

    Totusi.....urmasii FSN au pierdut in 25 de ani vreo 7 milioane de voturi.Azi mai conteaza pe vreo 2,5 milioane.

    RăspundețiȘtergere
  17. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog